Geoana, despre "sultanatul" lui Ponta si urmasii lui in PSD

Luni, 29 Iunie 2015, ora 09:56
3568 citiri
Geoana, despre "sultanatul" lui Ponta si urmasii lui in PSD
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul presedinte al PSD Mircea Geoana, in prezent liderul Partidului Social Romanesc (PSRo), este de parere ca Victor Ponta va pleca de la sefia celui mai mare partid din Romania si din viata politica romaneasca, iar partidul sau va avea parte de o lunga si dura perioada de opozitie.

"A inceput lupta pentru succesiune la sefia PSD pentru ca se profileaza o plecare iminenta a lui Victor Ponta din viata politica romaneasca. Aceasta este citirea declaratiilor diferitilor lideri sociali-democrati. Toata lumea care este lucida (si in PSD sunt destui) isi da seama ca trebuie gasite formule pentru perioada post-Ponta. (...)

Opiniile mele sunt total diferite de cele ale oamenilor din PSD. Eu cred ca Victor Ponta a facut atat de mult rau partidului, incat PSD va intra intr-o etapa foarte complicata. Si eu am condus partidul in opozitie, am gasit mereu resurse interne de reinventare si de a merge mai departe. Acum, insa, sunt efecte multiple asupra partidului: dosarele de coruptie si Ponta care a eliminate formulele alternative credibile din interiorul PSD. Va urma, probabil, o foarte lunga perioada de opozitie pentru acest partid, poate mai dura ca oricand in ultimii 20 de ani", a declarat Mircea Geoana intr-un interviu acordat pentru Romania Libera.

Senator PSD: Daca Ponta pleaca din fruntea Guvernului, cariera lui s-a terminat

Lider PSD: Ponta trebuie sa se ocupe mai intai de problema partidului si apoi de cea personala

In opinia sa, exista o lupta pentru succesiune in PSD si mai multi poli de putere.

"Liviu Dragnea si-a anuntat, prin declaratiile facute, intentia, chiar daca nu explicita, de a intra in aceasta cursa. Evident ca vrea sa conduca PSD. Victor Ponta vrea si el sa-si lase o mostenitoare sau un mostenitor, dar socoteala de acasa nu se potriveste niciodata cu cea din targ. Sunt diverse factiuni, dar care nu au nici suficienta vizibilitate, nici destula credibilitate.

Va urma un congres la PSD, dar probabil, ca in loc sa rezolve problemele, acest partid le va multiplica. Poli de putere s-au creat in jurul lui Valeriu Zgonea, in jurul liderilor grupurilor parlamentare, in jurul lui Dragnea, dar niciunul nu are forta de a reinventa partidul", a mai declarat presedintele PSRo.

Ponta anunta cand se intoarce in tara: In prima zi ma duc si la procuror, la audieri, la ce vrea el

Intrebat daca intentioneaza sa revina in PSD, Mircea Geoana a negat.

"Din pacate, ceea ce eu am numit sultanatul perioadei Ponta, in sensul de conducere prin familia extinsa, a privat PSD-ul de instrumentele democratice de regenerare interna. PSD si-a pierdut instinctele democratice, de competitie interna, ajungand un partid care mai degraba accepta umilinte dupa umilinte decat sa incerce o reformare. Nu exista de multa vreme consultari intre centru si baza PSD, de aceea cred ca tot mai multi oameni din partid nu vor crede intr-un rebranding, ci mai degraba intr-o formatiune noua, nealterata", a explicat acesta.

Victor Ponta a plecat pe neasteptate din Romania si s-a operat in Turcia pe data de 15 iunie. El i-a cerut presedintelui Iohannis sa il numeasca prin decret premier interimar pe vicepremierul Gabriel Oprea si a numit-o interimar la conducerea PSD pe Rovana Plumb, presedintele Consiliului National al partidului.

Ponta, despre amenintarile lui Dragnea la adresa lui Oprea: Sigur ca nu ii place ce se intampla

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Geoana Ponta Ponta demisie PSD, #Geoana Dragnea presedinte PSD, #Geoana Ponta operatie Turcia , #PSD
Comentarii