Geoana, despre raportul MCV: Basescu nu e fecioara neprihanita

Duminica, 03 Februarie 2013, ora 22:003862 citiri
Geoana, despre raportul MCV: Basescu nu e fecioara neprihanita
Foto: Arhiva

Senatorul PSD Mircea Geoana considera ca si Traian Basescu are o parte din vina pentru criticile din Raportul pe Justitie. "Primul politician care trebuie sa se uite in oglinda este presedintele", sustine Geoana.

"Presedintele prefera sa faca din MCV o tema de politica interna, sa arate cu degetul, cand ar trebui sa-si exerseze rolul constitutional de catalizator al actiunilor in interes national. Primul politician care trebuie sa se uite in oglinda este presedintele, care a esuat si astazi sa se ridice la nivelul de echilibru si viziune al functiei prezidentiale.

(...) A dus Traian Basescu tara pe marginea prapastiei? Da! Au si altii o vina? Da. Atunci cu totii trebuie sa impinga cu totii caruta la deal. Nu doar Ponta a semnat cu Basescu. Si Basescu a semnat cu Ponta. Imaginea de fecioara proaspat reintoarsa din Anzi nu tine!", a scris Mircea Geoana pe blog.

Basescu: Inainte de suspendare eram in negocieri sa iesim de sub monitorizarea MCV

Senatorul PSD face apel catre politicieni si sefii institutiilor publice de a se angaja intr-un "efort comun" pentru "a scapa de rusinea MCV".

"In loc sa aruncam cartoful fierbinte de la unii la altii, mai bine ne-am aseza cu totii la aceeasi masa si am incerca sa scapam de acest rusinos mecanism de verificare.

Comisarul Stefan Fule ne spunea anul trecut ca, daca fortele politice din Romania iau masurile interne necesare, la 1 iulie 2013, Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) pentru tara noastra poate fi istorie. Putem sa facem in sase luni ce n-am facut in 6 ani, daca ne intelegem cu totii si ne apucam de treaba, ca aceasta povara sa fie inlaturata", a mai aratat Geoana.

O.A.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News