Geoana, despre CFR Marfa: Presedintele continua un joc de sah politic

Vineri, 02 August 2013, ora 22:041661 citiri
Geoana, despre CFR Marfa: Presedintele continua un joc de sah politic
Foto: Arhiva

Senatorul PSD Mircea Geoana a declarat, vineri, referitor la privatizarea CFR Marfa, ca presedintele Traian Basescu "continua un joc de sah politic fara legatura cu ceea ce asteapta populatia de la o institutie fundamentala a statului".

Afirmatia a venit in contextul in care Basescu a convocat o sedinta de urgenta a CSAT pe tema privatizarii CFR Marfa, care a avut loc vineri si in urma careia nu s-a luat nicio decizie.

CSAT: Discutia despre CFR a fost "constructiva". Nu s-a emis o decizie

"Sorta a mii de oameni angajati ai CFR Marfa si problemele de siguranta nationala nu se rezolva prin conflicte institutionale intretinute in mod artificial, ci dimpotriva. De aceea, este bine ca Guvernul are un plan B pentru CFR Marfa, sustinut si de partenerii internationali", a precizat Mircea Geoana, intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Senatorul a mentionat ca "suntem intr-o situatie ciudata" in care, pe de o parte, unele institutii interne au o viziune comuna cu institutiile internationale pe tema CFR Marfa, iar pe de alta parte, institutiile interne sunt in conflict pe aceeasi tema. Potrivit lui Geoana, aceasta este cea mai buna dovada a politizarii acestui subiect, in principal ca urmare a interventiei presedintelui.

Ponta: Daca CSAT nu avizeaza privatizarea CFR Marfa, nu o mai facem. Basescu sa taca din gura

"Vreau sa atrag atentia asupra faptului ca prelungirea incertitudinii privind CFR Marfa are consecinte nefaste asupra Romaniei, prin scaderea increderii investitorilor romani si straini ca in Romania se poate face o privatizare in termeni corecti cu protejarea locurilor de munca. Totodata, aceasta stare de incertitudine pune Guvernul in situatia de a acoperi pe mai departe pierderile mari ale companiei", a conchis Mircea Geoana.

D.T.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News