Geoana, despre capcana intinsa de Basescu lui Ponta si sansele lui Antonescu la presedintie

Vineri, 23 Martie 2012, ora 18:48
6296 citiri
Geoana, despre capcana intinsa de Basescu lui Ponta si sansele lui Antonescu la presedintie
Foto: mirceageoana.ro

Fostul lider PSD Mircea Geoana crede ca Traian Basescu i-a intins o capcana lui Victor Ponta atunci cand i-a oferit functia de premier. In opinia sa, liderul PSD ori nu s-a prins, ori a tacut pentru ca stia dinainte ceea ce i se pregatea, dovedind astfel ca are relatii in anturajul presedintelui.

Invitat la TV Ziare.com, Mircea Geoana a fost mai intai intrebat de cititori daca este si el de parere ca Victor Ponta are ceva pe constiinta, asa cum a dat de inteles Traian Basescu. Desi in urma cu mai mult timp facuse o afirmatie similara, de data aceasta raspunsul a fost evaziv.

"Ma intereseaza prea putin domnul Ponta, ce stie, ce stiu eu despre dansul, ce stiu altii(...) Cred ca lumea judeca mai degraba altfel, daca esti capabil sa faci ceva, pregatit sa iti asumi o functie, daca esti pregatit si capabil sa conduci PSD. Raspunsul este la oameni", a spus Mircea Geoana.

Urmariti inregistrarea integrala a emisiunii TV Ziare.com.

De asemenea, rugat sa spuna daca apreciaza ca oferta facuta de presedinte lui Victor Ponta de a fi premier a fost una reala sau nu, Mircea Geoana a comentat destul de detasat, dar si ironic.

"Cred ca i-a intins o capcana domnul Basescu domnului Ponta. Nu avea de gand sa ii dea functia de prim-ministru cum nu are de gand sa i-o dea nici dupa alegerile parlamentare, ci a vrut sa creeze o situatie in care spune: 'Uite, ti-am oferit! Cand e greu nu pui osul la bataie, taci din gura si vorbeste Antonescu in locul tau si Daniel Constantin, si tu taci ca pestele pe uscat, si dupa aia vrei sa iti dau fucntia de pim- ministru?' Pur si simplu cred ca a fost o regie, de care domnul Ponta nu s-a prins, sau, daca s-a prins, inseamna ca are niste relatii in anturajul prezidential, pe care multa lume le suspecteaza", a declarat Geoana.

Geoana: Am ambitii politice, de ce sa ma prefac?

Va fi Crin Antonescu presedinte?

Si in legatura cu sansele lui Crin Antonescu la presedintie in 2014, fostul prezidentiabil al PSD a dat, de asemenea, un raspuns diplomatic.

"Lucrurile sunt atat de fluide in Romania, personajele politice sunt atat de intens dispretuite de majoritatea romanilor, incat nu cred ca cei care astazi sunt considerati candidati inevitabil se vor regasi pe lista si in 2014. E timp lung, si domnul Antonescu si altii care isi fac planuri pot avea surprize", a raspuns Mircea Geoana.

Furtuna pe scena politica. USL rezista?

Intrebat cat crede ca va rezista USL, Mircea Geoana a precizat de la inceput ca "depinde foarte mult ce se intampla la locale".

"A fost creata pentru a pune impreuna resursele a trei partide si a demonstra ca sunt o solutie(...) Daca va face un scor foarte bun, va avea un culoar larg deschis pentru putere(...)Opinia mea este ca vor rezista pana la parlamentare, nu garantez ce se va intampla la alegeri, pot sa apara evenimente neprevazute, jucatori noi pe piata. Meciul e deschis", a declarat Mircea Geoana.

In PSD sau in "Alba ca Zapada"?

Senatorul este convins ca "orice forma de reinventare in jurul actualului partid de guvernamant e sortita esecului". In schimb, protestele de genul celei din Piata Universitatii arata ca "oamenii si-au dat seama ca nu mai merge asa", fiind extrem de nemultumiti de actuala clasa politica.

Mircea Geoana a subliniat in acest context ca au trecut 15 ani de la semnarea parteneriatului strategic cu SUA, 15 de la intrarea in NATO si 5 de la aderarea la UE. "In acest moment, nu o creatie de laborator, de la Cotroceni sau din alta parte, reprezinta solutia", a punctat el, ci o implicare reala a tuturor, asa cum au aratat protestele de strada ca se poate intampla.

In ceea ce priveste intoarcerea sa in PSD, Mircea Geoana a reamintit vorbele spuse la plecarea din partid, "Adio tovarasi, pe curand prieteni!", aratandu-se dispus oricand sa se reintalneasca cu fostii sai colegi "de buna calitate" din PSD, dar in cadrul miscarii "Romania Noastra".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Geoana Basescu premier Ponta, #Geoana Antonescu presedintie, #Geoana revenire PSD , #senator