Geoana, despre arestarile la vama: Sper ca dupa ani de parodie sa vedem ceva

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 22:16
2039 citiri
Geoana, despre arestarile la vama: Sper ca dupa ani de parodie sa vedem ceva

Seful Senatului, social-democratul Mircea Geoana, considera ca arestarile si cercetarile care au loc la vamele romanesti reprezinta "un semnal bun ca a inceput ceva in lupta anticoruptie" din tara noastra.

"Acest sistem piramidal a facut de prea multe ori ca Romania sa fie considerata o tara cu un sistem de coruptie la nivel statal. Sper ca, daca acest efort continua si este serios, cel care e azi in varful piramidei, seful acestei institutii, sa afle care sunt destinatarii politici. Adevaratul test al acestui efort este daca se va opri aici sau merge in sus. Sper ca dupa ani de parodie si pseudolupta cu coruptia sa vedem ceva. Cred ca este un semnal bun ca a inceput ceva in lupta anticoruptie", a declarat Geoana, miercuri seara, la Antena 3.

Cu toate acestea, fostul sef al PSD este de parere ca s-ar fi putut actiona mult mai devreme in aceste cazuri, si asta numai daca s-ar fi analizat averile celor care lucreaza la vama.

"Un sistem atat de bine uns si care a fost tinut departe de bratul legii pentru atatia ani a cuprins un numar important de persoane. De ani buni exista informatii cu privire la cei care lucreaza la vama. Nu e nevoie de SRI ca sa faca poze ca sa vada ce casa au. Ca or fi si lideri sindicali pe acolo, nu mai indoiesc.

Daca se doreste intr-adevar sa se dea o lovitura decisiva unui sistem imens, nu trebuie mers la sosonarii care trec cu bidonul de trei litri de benzina. Marea contrabanda se face in cantitiati industriale", a mai spus acesta.

Potrivit lui Mircea Geoena, pe termen mediu, daca se continua la modul serios cu aceste cercetari, aceasta va fi o forma ca romanii incep sa se trezeasca la realitate.

"Vedem cum un centru de coruptie recunoscut e atacat: fotbalul acum doi ani, azi vamesii, maine doi-trei politicieni. Poate va fi inceputul crearii unui carlig real de demascare a evazionistilor", a precizat seful Senatului.

In ceea ce priveste declaratia lui Traian Basescu, facuta la TVR, ca nu se mai asteapta nimic de la PD-L, Mircea Geoana considera ca presedintele nu mai are rabdare sa plateasca cu imaginea sa greselile partidului.

"Traian Basescu a imprumutat din statura sa premierului si PD-L. Faptul ca a schimbat in mod radical strategia fata de PD-L este o concluzie ca domnul Basescu nu mai are rabdare sa plateasca cu imaginea, cand PD-L nu face nici lucruri elementare. A facut un joc destul de abil, a zis ca nu mai este garantul PD-L de imagine si a dat un semnal ca vrea o schimbare la conducerea PD-L", a declarat Geoana.

Legat de problemele economice ale tarii, Mircea Geoana considera ca acordul preventiv incheiat cu FMI va fi "la fel de brutal si de dificil ca cel anterior".

"El nu se va referi la salariile si pensii, dar merge pe partea de Codul Muncii si prestatii sociale, unde cetateanul va primi loviuturi succesive, apoi vom avea o lipsa de crestere economica.

Cineva care indrazneste sa faca greva poate fi dat afara, se pot face concedieri colective fara nicio problema, iar o populatie foarte mare va fi cu munca temporara pentru ca nu se platesc contributii sociale", a conchis el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
#Geoana arestari vama, #Geoana Basescu PDL , #stiri Mircea Geoana