Geoana: Decizia CCR e nefericita. Nu putem lasa sa fie rupt navodul, iar pestele mare sa scape

Joi, 10 Martie 2016, ora 21:10
3908 citiri
Geoana: Decizia CCR e nefericita. Nu putem lasa sa fie rupt navodul, iar pestele mare sa scape
Foto: Ziare.com

Presedintele PSRO, Mircea Geoana, a declarat, joi, la Iasi, ca decizia Curtii Constitutionale privind neconstitutionalitatea interceptarilor facute de SRI in dosarele penale este un pas urias inapoi in lupta impotriva coruptiei, precizand ca "navodul nu poate fi lasat rupt, iar pestele cel mare sa scape".

Mircea Geoana a afirmat la Iasi, intr-o conferinta de presa, ca decizia CCR este un pas urias inapoi in lupta anticoruptie si ca, desi trebuie respectata, o astfel de hotarare este regretabila, potivit News.ro.

"Nu asta este raspunsul impotriva coruptiei. Este o decizie nefericita pe care o regret. E obligatoriu ca situatia sa fie discutata in CSAT si in sedinta de guvern si sa fie remediata. Macar sa se faca dotarea imediata a DNA, prin transfer neintarziat de echipamente de la SRI. Nu putem lasa navodul sa fie rupt, iar pestele cel mare sa scape", a afirmat Mircea Geoana.

Fara interceptari SRI in dosare penale: Doi judecatori CCR au facut opinie separata

Senatorul a declarat ca nu vrea sa se pronunte asupra temeiniciei deciziei Curtii si nici sa ridice vreo suspiciune, insa a precizat ca se observa o regrupare a coalitiei antireforma in Justitie.

"Este un pericol pentru anii ce vin. Se regrupeaza o coalitie antireforma in Justitie, dupa ce oamenii astia au fost o perioada de timp in repliere. Daca lupta anticoruptie nu continua, sansele de a supravietui intr-o era complicata sunt tot mai mici. Suntem stat de drept, dar trebuie sa fim atenti la interesele de a bloca lupta anticoruptie", a mai spus Mircea Geoana.

Liderul PSRO a participat joi la Iasi la o intalnire cu membrii si simpatizantii partidului sau din judet, la reuniunea desfasurata la Casa Studentilor din municipiu fiind prezente aproximativ 350 de persoane.

Reactia SRI dupa decizia CCR: Are un impact cert asupra securitatii nationale (Video)

Curtea Constitutionala a transmis ca SRI nu poate face interceptari in dosare penale deoarece nu este organ de urmarire penala. Astfel isi motiveaza CCR decizia din 16 februarie, care se aplica si dosarelor care sunt in curs de solutionare. In schimb, dosarele care au fost deja solutionate nu mai sunt supuse acestei decizii.

Presedintele Klaus Iohannis va conduce o sedinta CSAT, vineri seara, imediat dupa intoarcerea din vizita de stat pe care a facut-o in aceasta saptamana in Israel si Palestina. Tema principala abordata in cadrul sedintei CSAT va fi motivarea Curtii Constitutionale privind interzicerea interceptarilor SRI in dosarele penale si efectele acesteia asupra sistemului judiciar.

De asemenea, directorul SRI, Eduard Hellvig, sustine ca decizia "are un impact cert asupra securitatii nationale" si ca "vor fi afectate dosarele aflate in diferite faze ale justitiei", dar si ca in infractiuni de terorism, de spionaj sau de mare coruptie nu vor mai putea fi folosite interceptarile.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#Mircea Geoana decizie CCR SRI, #Geoana decizie CCR nefericita, #CCR interceptari SRI , #senator