Geoana: Datorita mie a ajuns Ponta premier

Miercuri, 12 Decembrie 2012, ora 22:04
6704 citiri
Geoana: Datorita mie a ajuns Ponta premier
Foto: Blog Mircea Geoana

Fostul presedinte al PSD, Mircea Geoana, a negat, miercuri seara, ca ar fi negociat cu Traian Basescu functia de premier, insa nu a respins ideea de a candida la prezidentialele din 2014.

"Daca nu ar fi atmosfera asta asa incarcata, as spune ca e oarecum ridicol ce aud. Eu am condus PSD-ul, eu am fost candidatul PSD pentru premier, pentru presedintie si am castigat prezidentialele. Cand am declarat astazi ca vreau sa desemnez premierul, a fost o referire a victoriei din 2009", a declarat senatorul, invitat la TVR.

Numele lui Marian Vanghelie, al lui Marian Oprisan si al lui Radu Mazare au fost vehiculate in presa ca numarandu-se printre social-democratii pe care Mircea Geoana i-ar fi contactat, vorbind in numele lui Traian Basescu, pentru a obtine sprijinul in vederea formarii Guvernului, informatia negata, de asemenea, de fostul prezidentiabil.

"Ultima oara am discutat cu Traian Basescu cand eram presedinte al Senatului. Nici discutii cu colegi din partid nu am avut. Este posibil ca cineva sa fi introdus in distileria numita PSD o samanta a vrajbei. Scenariul acesta total fantezist cred ca e plasat de adversarii nostri", a adaugat Geoana.

Acesta a subliniat ca Victor Ponta a ajuns premier datorita lui si ca niciodata nu ar putea sa faca rau partidului.

"Daca nu eram eu, Ponta nu era premier, Guvernul Ungureanu nu pica la motiune. Au fost patru voturi, ale mele si ale apropiatilor mei. Daca nu pica Guvernul Ungureanu, si scorul de la locale era altul, si scorul de acum", a adaugat Geoana.

"Puteam sa rup PSD-ul acum un an

El a mentionat ca, daca si-ar fi dorit sa destrame partidul, ar fi putut sa o faca in urma cu un an, cand a fost dat afara din PSD.

"Este aberant, pentru ca daca este cineva in situatia sa rupa partidul si nu a facut-o, acela am fost eu, in urma cu un an. Nu pot sa fac rau propriului partid, eu am obligatii fata de acest partid, fata de milioane de simpatizanti ai PSD. Eu am o singura obligatie, fata de partidul pe care l-am condus. Nu am obligatie fata de alti oameni decat pentru familia, Dumnezeu si oamenii care m-au votat", a adaugat senatorul.

Geoana a punctat ca Victor Ponta este singura varianta de premier in acest moment, pentru ca "nu exista alta varianta in PSD in lipsa unei decizii statutare a partidului".

Despre candidatura la prezidentiale: Cine stie ce va fi pana in 2014

Social-democratul s-a referit de mai multe ori la alegerile prezidentiale din 2009, pe care considera ca le-a castigat, sugerand ca tinteste o noua candidatura pentru scaunul de presedinte.

"Domnul Antonescu a avut intotdeauna puterea sa recunoasca ca exista in politica si competitie. Eu nu am contestat deciziile USL, eu am spus un lucru legat in principal de 2009. Atunci cand obtii 5 milioane de voturi, iar USL a avut acum doar vreo 4 milioane, in mod firesc pastrezi o speranta pentru viitor. Nu inseamna ca sunt insa un om absurd si ca vreau sa ajung cu orice pret intr-o functie. Daca pana in 2014 se vor impune in USL alte formule de prezidentiabili, cred ca ma calific pentru aceasta candidatura", a completat Geoana.

"Nu stii ce se intampla maine in politica, peste doi ani nici atat. Doi ani in politica inseamna mult", a raspuns la intrebarea daca Antonescu va ramane candidatul USL la prezidentiale.

Apel la calm

Senatorul a facut, in finalul emisiunii, un apel la calm in interiorul USL.

"Fac un apel la calmarea jocului si la concentrarea pe probleme mari. Nu exista un lucru mai rau pentru Romania decat prelungirea unei crize politice acute, insist pentru o clarificare a acestui subiect.

Eu pot sa fac atat de multe lucruri bune pentru aceasta tara, ca o fac dintr-o pozitie guvernamentala, dintr-o pozitie din Parlament sau ca simplu senator, e tot acelasi lucru. Daca cineva doreste sa foloseasca experienta masiva pe care am acumulat-o, sa o faca si sa nu isi faca probleme ca nu as vrea sa ajut PSD-ul", a incheiat Geoana.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Geoana PSd Ponta premier, #Geoana candidat prezidentiale Antonescu , #Victor Ponta