Geoana: Daca USL nu accepta pariul lui Basescu, dovedeste ca nu are curaj

Duminica, 08 Aprilie 2012, ora 17:01
4400 citiri
Geoana: Daca USL nu accepta pariul lui Basescu, dovedeste ca nu are curaj
Foto: Arhiva

Mircea Geoana, fost lider al PSD si in prezent senator independent, sustine ca propunerea lui Traian Basescu de revizuire rapida a Constitutiei merita sa fie tratata cu seriozitate de Opozitie. In plus, acesta considera ca PSD nu trebuie sa accepte "umil" un prezidentiabil de la PNL.

Intr-o postare pe blog, Mircea Geoana sustine ca propunerea surprinzatoare facuta de presedinte in ajunul congreselor USL nu trebuie respinsa din start, entru ca "de data aceasta este public, nu se bazeaza pe transcrieri de la Cotroceni".

Ponta rupe scrisoarea de la Basescu pe scena Congresului PSD

"Romanii s-au saturat de guvernarea Basescu-PDL. O arata sondajele, dar o si simtim cu totii. Daca Uniunea Social Liberala este atat de sigura pe sine pe cat o afirma, crezand ca poate lua totul de la masa - majoritatea in Parlament si functia de Presedinte-, atunci trebuie sa raspunda bluff-ului lui Basescu.

Pana acum, Presedintele a tot castigat la poker politic, e momentul sa ii accepte cineva pariul si sa ii vada cartile", comenteaza Geoana.

In opinia fostului prezidentiabil al PSD si PNL, daca USL nu accepta "pariul"sefului statului, ii dezamageste de doua ori pe romani. In primul rand pentru ca nu le ofera acestora "sansa de a avea un nou presedinte cat mai repede", iar in al doilea rand pentru ca USL "dovedeste ca nu are curajul atat de necesar scoaterii tarii din criza si ca prefera sa carcoteasca decat sa preia responsabilitati".

"De ca sa suspenzi un Presedinte dupa alegeri parlamentare cand il poti schimba prin votul poporului?", ii intreaba Geoana pe fostii sai colegi.

PSD are datoria fata de electoratul sau sa sustina un presedinte social-democrat

Mircea Geoana nu rateaza nici acest prilej pentru a-i critica inca o data pe liderii PSD ca au cedat prea usor candidatura la presedintie.

"Ca fost lider al stangii romane, nu pot sa nu afirm ca PSD are o datorie fata de electoratul sau si fata de cei 9 milioane de romani care se zbat in saracie: sa propuna un candidat la Presedintie!

Presedintele este figura politica centrala in Romania, un lider de centru stanga poate empatiza cel mai bine cu romanii si ii poate ajuta sa treaca cu bine de criza. Daca nu face acest lucru, PSD accepta, umil, de dragul unei paritati inselatoare, abandonul pozitiei principale in politica romaneasca", sustine Mircea Geoana.

C.B.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Geoana Basescu renuntare mandat, #Geoana scrisoare Basescu USL, #Geoana revizuire Constitutie , #Romania noastra
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Sefii USL sunt niste lasi, niste incompetenti; vor guvernarea dar se