Geoana: Daca Ponta candideaza, il sprijinim. Altfel, urmatorul este numele meu (Video)

Duminica, 16 Martie 2014, ora 12:48
2514 citiri
Geoana: Daca Ponta candideaza, il sprijinim. Altfel, urmatorul este numele meu (Video)

Senatorul PSD Mircea Geoana a declarat, in emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata duminica de Pro TV, ca daca Victor Ponta decide sa candideze la Presedintie va fi sprijinit de toti social-democratii, in caz contrar PSD urmand sa se indrepte spre urmatorul candidat, Geoana precizand ca numele sau "este acolo".

Intrebat daca Victor Ponta va candida la prezidentiale, Geoana a raspuns ca este decizia acestuia si va fi anuntata la nivelul partidului dupa alegerile europarlamentare din 25 mai.

"Eu sunt absolut convins de faptul ca PSD trebuie sa aiba candidat la preziedentiale. (...) Nu este o formula care sa serveasca interesul PSD sau sa serveasca democratia romaneasca ca principalul partid al Romaniei, care azi reprezinta 40 la suta din intentiile de vot ale tarii, sa nu aiba propriul candidat.

A fi o desistare a PSD de la pozitia de prim partid al Romaniei si ar fi si o desistare, intr-un fel, a jocului democratic, nereprezentand un segment atat de important in competitia electorala. (...) Ar fi nenatural, nefiresc ca PSD sa nu aiba candidat", a adaugat Geoana.

El a mentionat ca in acest moment in PSD sunt doua nume - Victor Ponta si Mircea Geoana - cu atributele si sustinerea necesare pentru o candidatura la Presedintie.

"In interiorul PSD in acest moment sunt doua nume - Victor Ponta si cu mine - care au atributele, calitatile, experienta si sustinerea din partid si in opinia publica ce ne-ar permite sa candidam la Presedintia Romaniei", a spus el.

Geoana a precizat ca, in traditia PSD de pana acum, liderul partidului candida la prezidentiale, fostii presedinti ai formatiunii, inclusiv el, procedand astfel.

"Deci este decizia lui Victor Ponta, ca lider al partidului, dupa alegerile europarlamentare, ce vrea sa faca cu cariera si cu viata sa politica. Este un om tanar si faptul ca a fost destul de rezervat cu privire la candidatura este legitim, trebuie inteles.

La 41 de ani te poti gandi ca este preferabil sa ramai prim-ministru si sef de partid in loc sa te duci la o functie, mai importanta decat cea de prim-ministru, dar care, dupa 5 sau 10 ani, practic, cariera politica ti se va fi incheiat. Este legitim ca Victor Ponta sa aiba aceasta dilema, nu e nimic nefiresc, pentru ca nu am avut niciodata un lider atat de tanar la PSD", a mai spus senatorul social-democrat.

Intrebat daca, in situatia in care Victor Ponta nu va participa la competitia electorala, va candida el, Geoana a raspuns: "Este decizia partidului, nu este decizia mea".

La insistenetele moderatorilor, care au mentionat ca in primul rand trebuie sa vrea el, Geoana a spus: "Mai exista vreo urma de indoiala fata de cineva care a candidat si a obtinut atat de multe voturi si care a castigat alegerile in Romania ca nu este un obiectiv firesc pentru mine? Da! Dar acest lucru nu inseamna ca dorinta noastra de a da viitorul presedinte al Romaniei trebuie sa se loveasca de orgoliile noastre personale si de concurs de frumusete".

"Si daca Victor Ponta decide ca vrea sa candideze, il vom sprijini cu totii, daca el hotaraste sa nu candideze, ne indreptam catre urmatorul candidat, numele meu este acolo, este explicit spus chiar de catre presedintele partidului", a continuat el.

Potrivit lui Geoana, candidatul PSD pleaca in aceste alegeri cu prima sansa, intrarea in turul II fiind, in opinia sa, "un lucru evident" pentru cel care va participa la acest scrutin din partea PSD.

"Dar, pentru turul II, ca un candidat al nostru sa castige suficient de multe voturi, este extrem de important ca guvernarea noastra, cu care suntem identificati in acest moment, sa fie cat mai performanta.

De aceea, dincolo de ofertele electorale, dincolo de persoana candidatului - care sunt foarte importante amandoua, evident, viziunea, calitatile, modul in care respectivul candidat este perceput de catre publicul romanesc, de catre partenerii nostri internationali sunt foarte importante - dar, in esenta, lumea ne va judeca si va spune'Da, PSD merita sa continue sa conduca Romania', daca vom guverna cat mai bine", a mentionat el.

Mircea Geoana a mai spus ca "multa lume" credea ca "acele momente grele" de dupa alegerile prezidentiale din 2009 il vor "pune la pamant". "Nu m-au pus la pamant, sunt astazi mai puternic, mai intelept si mai tenace decat oricand altcandva. Omul invata si din greseli", a adaugat el.

Intrebat ce greseli nu ar mai face, el a spus ca, in primul rand, s-ar uita mai putin la "intrigi de partide si de politicieni" si mai mult la "interesele generale ale oamenilor".

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#Geoana candidat alegeri, #Geoana prezidentiale, #Geoana Ponta prezidentiale , #Victor Ponta
Comentarii