Geoana: Bogat si corupt a devenit noua deviza a PSD (Video)

Vineri, 28 Noiembrie 2014, ora 15:10
5595 citiri
Geoana: Bogat si corupt a devenit noua deviza a PSD (Video)
Foto: Arhiva

Senatorul Mircea Geoana i-a acuzat, vineri, pe liderii PSD Victor Ponta si Liviu Dragnea ca "fac parte din fratia banului", fapt pentru care le cere membrilor simpli sa isi ia partidul inapoi. Nu exclude insa nici varianta de a-si face un nou partid.

"Bogat si corupt a devenit noua deviza a PSD condus de triada Ponta-Ghita-Dragnea. Aceasta nu este stanga adevarata, nu este ceea ce asteapta de la noi milioane de romani", a spus Geoana, la o zi dupa ce a fost exclus din partid, la propunerea lui Ponta.

"PSD-isti adevarati, luati-va partidul inapoi!"

El a facut un apel la membrii de partid "din esalonul doi" sa isi ia partidul inapoi, prin aprobarea unei noi conduceri. Geoana a explicat ca in statutul partidului exista un aliniat care spune ca presedintele PSD se alege prin votul tuturor membrilor de partid.

"Cei 400.000 de membri, aveti acest drept, daca vi-l veti cere", a adaugat fostul presedinte social-democrat.

In opinia sa, daca congresul PSD va fi organizat in conditiile cerute de actuala conducere, la alegerile din 2016 partidul nu va obtine mai mult de 15%.

"Daca va veti complace ca aceasta clica, aceasta camarila sa confiste partidul, va fi un PSD de 15%, cu care vor jongla pe scena politica asa cum vor ei", a continuat Geoana, referindu-se la Ponta, Dragnea si Ghita.

"Nu am negociat pentru preluarea conducerii partidului"

Mircea Geoana spune ca ar dori sa faca parte dintr-o noua conducere a PSD, insa a respins zvonurile potrivit carora ar fi avut deja negocieri pentru preluarea conducerii partidului sau a guvernarii.

"Daca vor exista oameni in partid care vor sa scoata partidul de sub zodia 'Fratia banului' sunt dispus sa ma implic intr-o noua conducere. Actuala conducere ne duce catre sinucidere politica pe termen mediu", a explicat senatorul.

"Voi fi obligat sa duc steagul stangii mai departe"

Fostul presedinte PSD nu exclude nici varianta de a infiinta un nou partid.

"Daca oamenii vor prefera sa se sinucida politic alaturi de triada Ponta-Dragnea-Ghita, vom fi obligati sa cautam o alternativa. Voi fi obligat sa duc steagul stangii mai departe, pe o platforma civica, politica", a spus el, raspunzand unei intrebari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Geoana PSD conducere, #Geoana critici Ponta , #PSD