Geoana: Boc a impozitat si tichetele de masa, de cresa si de vacanta

Joi, 08 August 2013, ora 22:40
2811 citiri
Geoana: Boc a impozitat si tichetele de masa, de cresa si de vacanta

Senatorul PSD Mircea Geoana a declarat joi ca Traian Basescu denatureaza adevarul atunci cand afirma ca in timpul Guvernarii Boc s-a marit doar TVA-ul, aratand ca fostul Executiv a decis si impozitarea tichetelor cadou, a tichetelor de masa, a tichetelor de cresa si a tichetelor de vacanta.

"Tot Guvernul girat de Traian Basescu a decis taxarea platilor compensatorii. Cotele de cheltuiala forfetara acordata veniturilor din dreptul de autor au fost injumatatite de la 40% la 20%. Guvernarea PDL-Basescu a impus impozite pe veniturile din dobanzi, conturi de economii si conturi curente.

De asemenea, acelasi Guvern a impus taxe locale suplimentare, pe care le platesc cei care detin mai mult de o cladire, impozit care creste progresiv cu cat sunt detinute mai multe cladiri in afara celei de domiciliu.

Mai mult, castigurile din piata de capital au fost taxate cu 16% de la 1% pentru detinerile mai mari de 1 an. Cota de impunere anticipata pentru tranzactiile cu valuta la termen a fost crescuta de la 1% la 16%, iar cea pentru castigurile din jocuri de noroc a fost stabilita la 25%", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Geoana: La regionalizare trebuie sa contribuim cu totii, Basescu asteapta un esec

Fostul premier considera ca majorarea TVA in timp ce salariile erau taiate cu 25% a fost cea mai apasatoare masura luata de guvernul condus de actual edil de Cluj, fostul premier Emil Boc, aratand ca "greul taxelor" a fost dus mai ales de cei cu venituri mici si foarte mici.

"Majorarea TVA la 24%, o masura tolerata de Traian Basescu, a fost suportata de intreaga populatie pentru ca guvernarile presedintelui au refuzat in timp de criza sa incurajeze o contributie mai mare a celor bogati. In schimb au impus impozit pe platile compensatorii ale angajatilor disponibilizati in plina criza. 'Si concediati, si cu banii luati'.

Aceasta a fost deviza guverarilor Basescu si abordarea de dreapta, conservatoare a domnului presedinte. De aceea, sper ca domnul presedinte sa inceteze campania electorala pe care a inceput-o si sa opreasca minciunile. Guvernul trebuie sa isi faca treaba, nu sa raspunda la atacurile sale", a conchis senatorul PSD Mircea Geoana.

I.S.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Geoana Basescu denaturare adevar, #Geoana Boc impozitat tichete, #Geoana masuri guvern Boc , #Traian Basescu