Geoana: Basescu, prea harsit sa nu schimbe Guvernul - USL sub 50%

Duminica, 18 Decembrie 2011, ora 22:26
3218 citiri
Geoana: Basescu, prea harsit sa nu schimbe Guvernul - USL sub 50%
Foto:B1 TV

Fostul presedinte al PSD, Mircea Geoana, a declarat, duminica seara, ca presedintele Traian Basescu pregateste schimbarea Guvernului in luna martie, ca o miscare politica pentru redobandirea increderii populatiei in actuala Putere, dar si ca va pune referendumul pentru Constitutie in acea zi cu comasarea alegerilor.

Senatorul independent spune ca primul pas a fost consultarea pe implementarea in Constitie a acordului UE de guvernanta fiscala.

"La o consultare incerci sa marchezi puncte - Crin Antonescu a fost mai aproape de o comunicare cu electoratul, Ponta a spus ca e nervos, ca e badaran - asta merge la un sprit (...) In comunicarea publica nu ramane nimic. E evident ca e o comedie in care presedintele are deja un plan - sa faca referendum odata cu alegerile locale si parlamentare comasate. Cei de la Opozitie nu au cum sa nu fie de acord cu un acord european.

Basescu a bifat o aparenta de consultare politica - dansul are un plan, schimba Guvernul in martie, daca poate, face si regionalizare. Schimbarea Guvernului e o necesitate - nu mai merge. La un moment dat nu mai poti, dezamagirea a ajuns la cote mult prea mari. In termeni reali, tara nu mai e guvernata. Basescu e un operator politic mult prea harsit sa nu stie acest lucru", a spus Geoana, la B1 TV.

Doua luni sub 50% - USL, in centrifuga

Mircea Geoana spune ca, daca se mentine cateva luni tendinta de scadere a USL sub 50%, aceasta constructie politica va manifesta tendinte de centrifugare.

"Daca cifrele pe care le-am vazut ca scorul USL e sub 50%, pe la 45, o sa inceapa o centrifuga. Poate a fost prost construita, prost condusa - dar sa pierzi 20% intr-un an(...) Daca cei 50% par sa nu mai fie realizabili doua luni la rand, aceste miscari centrifuge se vor accentua", a declarat Geoana.

Fostul presedinte al Senatului a spus ca Opozitia nu are solutii, dar, chiar si asa, Puterea nu reuseste sa creasca in sondaje.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Geoana Basescu schimbare Guvern, #Geoana USL centrifuga , #Traian Basescu
Comentarii
S
Stan
rank 1
Cum disciplina de partid nu-i mai pune lacat la gura,
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Dacă nişte puşcăriabili au ajuns şefii României, de ce n-ar ajunge