Geoana: Basescu isi doreste sa nu treaca modificarile la Constitutie

Miercuri, 01 Iunie 2011, ora 21:59
2571 citiri
Geoana: Basescu isi doreste sa nu treaca modificarile la Constitutie
Foto: Antena 3

Dupa conferinta de presa sustinuta de presedintele Traian Basescu pe tema revizuirii Constitutiei, presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat miercuri seara ca initiativa seful statului nu este decat un "siretlic preelectoral", pe care Basescu il face "cu destul de mult talent".

Chiar si asa, Geoana este de parere ca, in realitate, presedintele nu isi doreste ca aceste modificari sa treaca de Parlament.

Cu alte cuvinte, "este un subiect interesant, dar care nu are finalitate", a declarat pesedistul la Antena 3. "Este o miscare inteligenta politic", insa presedintele "doreste sa nu treaca, e a treia oara cand incearca asta", a mai spus Mircea Geoana.

"Cred ca acordam prea multa atentie acestui siretlic preelectoral, pe care Basescu il face cu destul de mult talent", a exclamat presedintele Senatului, afirmand ca nu se va modifica Constitutia atat timp cat exista actualul Parlament si actualul presedinte. "Putem sa comentam la nesfarsit daca aceasta propunere este buna sau nu, pentru ca nu se va materializa", a mai afirmat Geoana.

Desi a admis ca unele modificari sunt "interesante" si ca "evident este nevoie de limitarea dramatica a imunitatii parlamentare", Mircea Geoana a intarit convingerea sa, respectiv ca este "o chestiune atat de gresita, ca si metoda, atat timp cat nu ai un dialog cu Parlamentul, cu specialistii".

Proiectul lui Basescu de Constitutie - presedinte mai puternic, parlamentari neprotejati

"Este un demers care nu are finalitate - incercarea de a marca inca doua-trei puncte. Metoda este gresita, trebuia sa aiba o discutie cu toate partidele inainte de a pune propunerea pe masa", sustine Geoana. "Ca sa poti modifica Constitutia in Romania ai nevoie de dialog politic", a mai spus pesedistul.

Intocmai ca si seful sau de partid, Victor Ponta, Mircea Geoana este convins ca "din acest moment incepe conturarea terenului de joc - este evident tipul de joc pe care incearca sa-l faca; distrage atentia de la problemele (...) importante, revenind la temele care au functionat pana acum", ca de exemplu statul ticalosit, parlamentarii etc.

Ponta: Basescu isi doreste o republica latino-americana din anii '60 - '70

"De ce nu a facut (revizuirea Constitutiei - n.red.) la inceputul mandatului, ci la sfarsit, inainte de alegeri?", a intrebat retoric presedintele Senatului, mentionand ca acest stil de a face politica ne-ar putea duce in situatia Greciei.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Mircea Geoana modificari Constitutie, #Mircea Geoana revizuire Constitutie, #Geoana Basescu modificari Constitutie , #Traian Basescu