Geoana: Banii din fondul presedintelui Senatului, folositi pentru inmormantari

Joi, 01 Martie 2012, ora 20:33
2792 citiri
Geoana: Banii din fondul presedintelui Senatului, folositi pentru inmormantari
Foto: enational.ro

Fostul presedinte al Senatului, Mircea Geoana, a declarat ca, in 2011, banii din fondul presedintelui Senatului au fost cheltuiti, printre altele, pe ajutoare de inmormantare pentru angajatii nevoiasi si pe prime pentru cei merituosi.

Senatorul a precizat ca banii au fost folositi pentru a-i ajuta pe angajatii Senatului care au o situatie materiala delicata, intr-o interventie pentru Romania TV, joi seara.

"Fondul a fost folosit pentru ajutorarea celor mai vulnerabili dintre colegii nostri salariati ai Senatului. Au fost acordate ajutoare de deces pentru foarte multi dintre angajatii nostri cu salarii foarte mici, mai ales dupa taierile salariale de 25%", a afirmat Mircea Geoana.

El a tinut sa mentioneze ca a fost redusa dramatic "tot ce inseamna o practica mai veche legata de sarbatorile de Craciun", raspunzand astfel presedintelui Senatului, Vasile Blaga, care a spus ca, in 2011, banii respectivi s-au dus nu doar pe ajutoare pentru salariatii Senatului, dar si pentru cadouri de 8 martie sau cu ocazia Craciunului.

Geoana a mentionat ca fondul este de dimensiune relativ redusa si ca a fost folosit "pentru situatii sociale dificile, dramatice, disperate".

Totodata, el a recunoscut ca au fost acordate si prime pentru anumiti angajati care au lucrat intens pentru pregatirea summitului NATO de la Bucuresti, din octombrie 2011.

"A existat un moment pe care l-am aprobat si am facut-o in prezenta tuturor membrilor Senatului, dupa adunarea NATO de anul trecut. Am acordat o forma de stimulare financiara, o chestiune simbolica de recunoastere a efortului", a spus senatorul independent.

El a explicat ca acei angajati care au primit prime au muncit peste program si au stat zi si noapte, timp de mai multe saptamani, pentru a pregati summitul NATO, si a lasat de inteles ca sumele primite au fost de cel mult 500 de lei.

Geoana a afirmat si ca este vorba despre un buget al presedintelui Senatului care scade in fiecare an si a confirmat ca "bruma de resurse" este folosita pentru a ajuta angajatii Senatului care au situatii dificile si care nu sunt putini.

El a spus ca trebuie stimulati cei care au performante deosebite, care sa primeasca macar o suma simbolica. Totodata, a precizat ca fondul bugetului a scazut, in ultimii trei ani, pana spre 30%.

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat ca fondul aflat la dispozitia presedintelui Senatului a fost utilizat, in 2011, cu aprobarea tuturor membrilor.

El a confirmat, la randul sau, pentru Romania TV, ca aceasta suma a fost folosita pentru ajutoare de inmormantare si pentru diverse activitati.

Blaga a mentionat ca, in 2012, nu s-a folosit niciun ban din fondul de 200.000 de lei si ca nu va putea fi utilizat niciun leu fara hotarari ale Biroului Permanent al Senatului.

Presedintele Senatului a tinut sa explice ca "nimeni nu poate sa prevada ca unul dintre colegii nostri va avea vreun deces in familie sau va avea venituri foarte mici".

El a afirmat, insa, ca nu crede ca se vor mai da sporuri pentru "cei care isi fac treaba foarte bine", pentru ca acestia nu au o treaba grea de facut.

Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
#Mircea Geoana, #Vasile Blaga, #fondul presedintelui Senatului, #bani fond Senat , #senator