Geoana: Am credinta ca presedintele nu se va rezuma la un mesaj politic ingust

Luni, 27 Iunie 2011, ora 11:50
1076 citiri
Geoana: Am credinta ca presedintele nu se va rezuma la un mesaj politic ingust
Foto: Arhiva

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, si-a exprimat luni convingerea ca presedintele Traian Basescu va vorbi in Parlament despre problemele reale cu care se confrunta tara si ca mesajul sefului statului va fi unul rational.

"Am credinta ca in mesajul sau de astazi (luni n.red.) presedintele Traian Basescu va vorbi despre problemele reale cu care se confrunta tara si nu se va rezuma la un mesaj politic ingust, care sa antagonizeze si mai mult clasa politica. Presedintele trebuie sa dea un mesaj rational, care sa indemne la unitate", a declarat pentru Agerpres Mircea Geoana.

De altfel, presedintele Senatului i-a adresat vineri o scrisoare sefului statului in care ii solicita "sa considere cu celeritate" retragerea propunerii de revizuire a Constitutiei si lansarea unui Forum Constitutional, dar si renuntarea imediata la angajarea raspunderii Guvernului pe o lege a reorganizarii administrative.

"Luand act de evenimentele politice din ultima perioada, precum si de declaratiile dumneavoastra publice, doresc sa va fac urmatoarele propuneri si recomandari atat pentru rezolvarea unor situatii delicate in ceea ce priveste modificarea Constitutiei si reorganizarea administrativ-teritoriala, cat si pentru reluarea dialogului politic asupra adevaratelor probleme ale tarii. (...)Va cer sa dati un raspuns acestor chestiuni legitime in mesajul pe care il veti adresa Parlamentului Romaniei in data de 27 iunie 2011", a afirmat Mircea Geoana in scrisoarea deschisa.

Liderul Senatului sustine ca propunerea efectiva de modificare a Constitutiei trebuie sa fie elaborata de un comitet larg si reprezentativ, cu expertiza interna si internationala, chiar inainte de a ajunge in Parlamentul Romaniei. "Doar astfel veti gasi parteneri si sustinatori pentru o abordare democratica si transparenta de reformare a legii fundamentale, care sa raspunda cu adevarat nevoilor Romaniei in actualul context european", a precizat Geoana in scrisoarea deschisa.

Liderul Senatului i-a mai transmis presedintelui sa ia in considerare "renuntarea imediata la angajarea raspunderii Guvernului pe o lege a reorganizarii administrative". Acesta i-a mai solicitat presedintelui realizarea unei propuneri legitime de reforma administrativa si teritoriala a Romaniei prin crearea unei Comisii Prezidentiale, care sa lucreze in paralel cu cea lansata in acest scop la nivelul Senatului, "care reuneste fortele politice parlamentare si invita spre consultare administratiile locale, mediul economic si societatea civila".

Totodata, liderul forului superior al Legislativului i-a mai scris presedintelui sa ia in considerare crearea cadrului unui dialog institutional si politic, care sa propuna masuri de contracarare a scaderii puterii de cumparare si de protejare a nivelului de trai al populatiei, precum si de prevenire a riscurilor de contagiune determinate de evolutiile economice din Grecia.

Presedintele Traian Basescu va adresa luni, la ora 15,00, in plenul reunit al Parlamentului un mesaj cu privire la problemele de politica interna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Mircea Geoana Traian Basescu, #Basescu mesaj adresat Parlament , #Traian Basescu
Comentarii
Poza darnic00
darnic00
rank 5
Poza 3195
3195
rank 5
Ce concordanta este intre vorbe si fapta la USL-asi ?