Geoana aduce in discutie o schimbare de conducere in PSD (Video)

Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 16:244153 citiri
Geoana aduce in discutie o schimbare de conducere in PSD (Video)
Foto: Facebook / Mircea Geoana

Senatorul PSD Mircea Geoana a sugerat marti ca ar fi momentul unei schimbari la varful partidului, dupa ce Victor Ponta a pierdut alegerile prezidentiale.

"Cred cu tarie ca PSD are nevoie de o perioada de introspectie, sa ne uitam la noi, la ce am facut bine, la ce am faut rau si, dupa aceea, sa putem sa alegem liderii, sa schimbam liderii sau sa pastram liderii", a spus fostul sef al PSD.

In plus, Geoana considera ca membrii PSD trebuie sa se intoarca spre oameni, catre vocea celor care i-au sustinut sau i-au contestat si, de asemenea, sa inteleaga ce inseamna "un PSD modern intr-o lume in schimbare".

"Cred ca este nevoie de sobrietate, ratiune, colegialitate, pentru a depasi un moment greu pentru partid, mai dificil decat cel din 2004. Desi am ramas la guvernare, este o situatie delicata", a declarat Mircea Geoana.

De asemenea, politicianul a vorbit despre faptul ca PSD trebuie sa se pregateasca deja pentru castigarea alegerilor parlamentare si locale din 2016 si chiar pentru alegerile prezidentiale din 2019, in acest context subliniind nevoia de schimbare.

Geoana vede infrangerea ca pe un moment dramatic: PSD sa asculte mai mult vocea strazii

"Cred ca este nevoie de o schimbare in cateva zone, dar nu vreau sa intram in spatiul public si vreau sa va reamintesc ca si 2009 a fost un moment de acest gen, si in 2004, dar acum trebuie sa ne aplecam asupra pastrarii guvernarii si a stabilitatii politicii in Romania", a explicat Geoana.

Biroul Electoral Central (BEC) a anuntat luni dimineata ca, dupa numararea voturilor din 99,07% dintre sectii, a reiesit urmatorul rezultat: Klaus Iohannis a obtinut 54,50% dintre sufragii, iar Victor Ponta 45,49%.

Prezenta la vot la alegerile prezidentiale de duminica a fost de 64,10%, adica peste 11,6 milioane de persoane.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News