Geoana a votat: Romanii par sa redescopere obligatiile democratiei

Duminica, 16 Noiembrie 2014, ora 13:56
2641 citiri
Geoana a votat: Romanii par sa redescopere obligatiile democratiei

Senatorul PSD Mircea Geoana a votat, duminica, in jurul orei 13.10, spunand ca spera ca dupa aceasta zi Romania "sa se intoarca la adevaratele probleme ale tarii".

Geoana s-a aratat multumit de numarul mare de romani care s-au prezentat la vot, peste 26% pana la ora 13.00, dupa cum transmit televiziunile de stiri, care citeaza rezultatele necentralizate ale Biroului Electoral Central (BEC).

"Am venit cu bucurie la vot, din trei motive. In primul rand pentru ca punem punct unui regim politic, care a fost printre cele mai agresive si nocive pe care le-a avut aceasta tara si intr-un fel, ceea ce am fost impiedicati sa facem prin vot in 2009 si 2012, se intampla in sfarsit acum.

O a doua mare bucurie este legata de ceea ce pare sa fie o participare masiva la vot, este un lucru bun, romanii par sa redescopere avantajele si obligatiile democratiei si sper ca si in tara si in strainatate aceasta participare sa fie considerabila, pentru a putea sa redam alegerilor si sistemului de vot din Romania intreaga legitimitate si forta pe care o democratie trebuie sa o demonstreze", a declarat Geoana.

Ponta, la vot alaturi de sotia Daciana, in violet: Si-au facut sincron cruce (Video)

Senatorul a spus, dupa ce a iesit din cabina de vot, ca trebuie sa ne intoarcem "la adevaratele probleme ale tarii, de natura economica si sociala".

Azi ne alegem presedintele - LIVE

Azi ne alegem presedintele

Duminica, romanii merg la vot in al doilea tur al alegerilor prezidentiale, in care ne vom alege presedintele pentru urmatorii 5 ani. Cei doi candidati sunt presedintele PSD Victor Ponta si presedintele PNL Klaus Iohannis.

Alegerile au fost marcate de un mare scandal - cel al votului romanilor din diaspora -, care a fost urmat de proteste vehemente in tara si in strainatate, dar si de inlocuirea ministrului de Externe, Titus Corlatean, cu Teodor Melescanu.

Viitorul presedinte isi va prelua mandatul pe 22 decembrie, la implinirea unui sfert de secol de la Revolutie, cand se vor incheia cei 10 ani ai celor doua mandate ale lui Traian Basescu.

De asemenea, este pentru a treia oara cand mandatul presedintelui va avea o durata de 5 ani, urmand sa se incheie in luna decembrie 2019, an in care, pe 1 iulie, Romania va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene. In plus, este prima schimbare de presedinte dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana.

Totodata, este pentru a treia oara dupa Revolutie cand un prim-ministru in functie candideaza la presedintia tarii, dupa Mugur Isarescu in anul 2000 si social-democratul Adrian Nastase in anul 2004, niciunul dintre ei reusind sa castige alegerile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Mircea Geoana vot, #Mircea Geoana votat, #Mircea Geoana alegeri , #Victor Ponta