DNA acuza ca Vanghelie a renovat din spaga sediul de campanie al lui Geoana - Fostul prezidentiabil reactioneaza

Vineri, 13 Martie 2015, ora 21:51
3765 citiri
DNA acuza ca Vanghelie a renovat din spaga sediul de campanie al lui Geoana - Fostul prezidentiabil reactioneaza

Senatorul Mircea Geoana a reactionat, vineri seara, dupa ce in referatul DNA au aparut informatii potrivit carora sediul de campanie al candidatului PSD la alegerile prezidentiale din anul 2009 a fost renovat din banii primiti ca mita de Marian Vanghelie.

"Referitor la informatiile aparute in stenograme in ultimele ore, cred ca s-a facut o confuzie. Sediul de campanie al candidatului PSD la alegerile prezidentiale din 2009 a fost sediul central al partidului din Sos. Kiseleff, nr. 10.

Sediile organizatiilor PSD din sectoarele municipiului Bucuresti se afla in directa organizare a respectivelor organizatii, nu a partidului la nivel national", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Vanghelie afla daca va fi arestat: Am un loc in celula pentru Oprea si Ponta

In referatul prin care DNA solicita arestarea preventiva a lui Marian Vanghelie se arata ca o parte a "comisionului" perceput de primar de la omul de afaceri Dumitru Marin a constat si in plata unor lucrari de renovare a sediului de campanie al lui Mircea Geoana.

"Alte modalitati, adiacente, prin care Dumitru Marin a achitat 'comisionul' solicitat de catre Vanghelie Marian-Daniel sunt: efectuarea ori plata de lucrari de renovare si amenajare a unor spatii comerciale utilizate de catre societate controlata de catre Fashion Brand Management SRL (asociat inculpatul Niculae Mircea-Sorin, administrata in fapt de catre suspecta Niculescu-Mizil-Stefanescu Oana, parlamentar) ; efectuarea ori plata de lucrari de renovare si amenajare a altor spatii, intre care sediul de campanie al candidatului Partidului Social-Democrat la alegerile prezidentiale din anul 2009, sediul Partidului Social-Democrat Cotroceni (un imobil situat pe strada Obedenaru, proprietate CALEX BUSINESS GRUP SRL), sediul Partidului Social-Democrat Bucuresti Sector 5, birouri din cadrul Primariei sectorului 5 Bucuresti", se precizeaza in documentul procurorilor.

Primarul Sectorului, 5 Marian Vanghelie, a ajuns vineri seara la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde magistratii decid daca edilul va fi arestat preventiv.

Sedinta de judecata a inceput la ora 18:30, potrivit B1 TV.

Inainte de a intra in sala de judecata, Vanghelie le-a spus jurnalistilor ca nu are emotii. "E tara denunturilor! Nu am emotii (...) Am un loc in celula pentru Oprea si Ponta", a declarat primarul.

Decizia magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie nu va fi definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Marian Vanghelie a fost retinut joi seara pentru 24 de ore, dupa o zi intreaga de perchezitii la locuinta sa si la sediul primariei pe care o conduce. Anchetatorii au retinut in ordonanta de retinere ca edilul ar fi perceput un comision de 20% din valoarea contractelor incheiate de primarie.

Vanghelie este acuzat de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Mircea Geoana reactie Vanghelie, #Vanghelie spaga sediu Geoana , #Marian Vanghelie