Cum ar putea ajunge Geoana presedinte in 2012 (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 15 Februarie 2011, ora 13:39
5189 citiri
Cum ar putea ajunge Geoana presedinte in 2012 (Opinii)
Foto: realitatea.net

E ca in acea vorba din popor cand doi se bat, al treilea castiga. Sau nu e pentru cine se pregateste, ci pentru cine se nimereste. Intre ceea ce doar se declara si ceea ce este posibil sa se si intample, nu ar fi cu totul si cu totul imposibil ca un astfel de scenariu sa se petreaca, in ciuda vointei tuturor celor implicati in manevrarea teoriilor cu iz conspirationist.

Sa presupunem doar un singur lucru. Ca toti membrii Uniunii Social Liberale au cu adevarat dorinta de a-l suspenda pe presedinte.

Ceea ce am mai spus ca este foarte putin probabil, spre deloc, dar de dragul onestitatii si pentru placerea elaborarii unui scenariu perfect posibil in situatii limita sa mergem mai departe pe firul ipotezelor. Oricat de putin probabila pare in prezent realizarea concreta a actiunii de suspendare, in cazul in care ea totusi s-ar petrece, atunci ne vom trezi in urmatoare situatie.

Mircea Geoana in calitate de presedinte al Senatului ajunge imediat la Cotroceni, asigurand interimatul pana la aflarea rezultatului referendumului pentru demiterea din functie a lui Traian Basescu. In tot acest timp, liderii USL vor lucra pentru inlaturarea cat mai grabnica a lui Geoana de la Cotroceni. Desigur, asta doar in cazul in care se va dovedi ca poporul nu il mai doreste pe Traian Basescu in continuare in fruntea statului. Sa presupunem din nou, in conformitate cel putin cu aproape toate sondajele de opinie, Traian Basescu ajunge, in premiera, sa fie inlaturat de vointa poporului.

O alta situatie foarte putin probabila, daca e sa ne luam dupa istoria foarte recenta si nu uitam cat de sensibil este acest popor in fata unui victime ce isi interpreteaza perfect rolul. Dar sa presupunem ca opiniile exprimate in sondaje reflecta intr-o mare masura realitatea si Traian Basescu ajunge sa paraseasca Cotroceniul.

Mircea Geoana asigura interimatul pana la organizarea alegerilor anticipate. Nu schimba premierul din functie si cade la o intelegere cu Partidul Democrat Liberal. Apoi isi da demisia dintr-un PSD care si asa aproape ca l-a exclus - Ponta tocmai ce se intreba in ce calitate mai vorbeste "independentul" Geoana - si isi anunta candidatura la prezidentiale ca independent.

In continuare, pentru a a-si maximiza sansele, Geoana accepta sa fie sustinut, ca independent, de catre PD-L, promitand in acelasi timp partidului, care va continua sa fie condus de Emil Boc, sa desemneze din randul sau viitorul premier. In eventualitatea in care, desigur, va castiga alegerile. S-ar putea spune ca din acest scenariu lipseste majoritatea care tocmai ce l-a rasturnat pe Traian Basescu si care, bineinteles, ii va fi cat se poate de potrivnica.

In acest punct trebuie sa ne aducem mereu aminte de impredictibilitatea si eterogenitatea unei majoritati din Parlament. Pana si Puterea a avut surprize atunci cand a incercat sa isi focalizeze votul intr-o anumita directie, iar interesele parlamentarilor vor urma intotdeauna principiul de baza - supravietuirea si conservarea starii prezente de bine.

Pornind de la aceste premise - cum credeti ca ar vota romanii la toamna sau la primavara din 2012, daca ar avea de ales intre Mircea Geoana, Victor Ponta si Crin Antonescu, in conditiile in care fostul presedinte al PSD si candidat la prezidentiale - independent atunci - ar fi sustinut de PD-L? Este, poate, imposibil de prevazut. Dar nici sansele lui Geoana nu sunt tocmai de neglijat.

Cu siguranta, totusi, ca Traian Basescu va sti sa isi joace toate cartile, pentru a nu se mai ajunge vreodata in timpul mandatului sau la o noua suspendare. Iar noua "bomba" a cautarii unui alt premier are exact acest rol. De dezamorsare a tensiunilor dintre uriasul USL si restul majoritatii.

Primar vizat de mai multe dosare pentru fraudarea alegerilor în favoarea PNL, candidează acum sub sigla PSD. „Au furat voturile fără niciun resentiment”
Primar vizat de mai multe dosare pentru fraudarea alegerilor în favoarea PNL, candidează acum sub sigla PSD. „Au furat voturile fără niciun resentiment”
Primarul comunei Ciorani din județul Prahova, Voicu Marin, trimis în judecată pentru falsificarea documentelor electorale, în favoarea Partidului Naţional Liberal, la alegerile locale din anul...
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Stelian Ion, deputat USR, candidat al alianţei Dreapta Unită la Primăria Constanţa, atrage atenţia că semnătura sa şi a altor colegi din USR Constanţa apare în mod fraudulos pe lista de...
#Mircea Geoana candidat presedinte, #Traian Basescu presedinte Romania, #Victor Ponta presedinte PSD, #Crin Antonescu presedinte PNL , #Traian Basescu
Comentarii
Poza Andradda
Andradda
rank 5
Poza tavi49
tavi49
rank 5
DOMNU' LECA , DUMNEATA FACI CU NOI " ARTIMETICA" -METODA REDUCERII LA ABSURD- UITE CE ZICE LA CARTE :