Cu gandul la prezidentiale, Geoana lanseaza noul partid. Nu il vrea si pe Vanghelie

Duminica, 04 Decembrie 2011, ora 13:12
4132 citiri
Cu gandul la prezidentiale, Geoana lanseaza noul partid. Nu il vrea si pe Vanghelie
Foto: Daylife

Mircea Geoana a declarat ca nu a renuntat la ideea de a candida la alegerile prezidentiale din 2014, desi acest lucru depinde si de succesul pe care partidul pe care doreste sa-l infiinteze il va avea la alegerile din 2012.

Dupa ce a fost exclus din PSD si a pierdut functia de presedinte al Senatului, Geoana este convins ca ar putea avea succes in 2014, potrivit declaratiilor la emisunea "Dupa 20 de ani", la Pro TV.

"Faza de semifinale sunt alegerile din 2012. Daca voi avea succes in 2012, daca voi putea sa construiesc sau sa reconstruiesc, atunci cred ca sansele pentru 2014 sunt destul de frumoase", a spus Mircea Geoana.

In plus, el a adaugat ca va lansa un nou proiect politic in cel mai scurt timp, precizand ca in niciun caz nu va fi "a doua UNPR".

"Sub nicio forma, sa presuspunem ca vom avea suficient de mult succes, suficient de multi parlamentari - vorbim de actualul parlament, nu de viitorul parlament - suficient de multa tractiune si simpatie din partea opiniei publice, sub nicio forma nu o sa fim un al doilea UNPR. Nu cred ca a cautiona o politica guvernamentala care este gresita si niste cetateni care sunt, din pacate, compromisi politic si moral poate fi cautionat de cineva, cel putin de o noua formatiune politica", a spus Geoana.

Potrivit spuselor sale, ar fi ilogic sa puna bazele unui nou partid imediat, deoarece nu avea un proiect deja realizat, "intr-un sertar", iar organizarea unui partid dureaza.

"Am fost pus in fata unei situatii si a unei oportunitati de a construi ceva. Eu am spus 'adio tovarasi' acelor care consider ca nu au nimic in comun cu mine, dar am si 'pe curand prieteni', pentru ca sunt sigur ca ne vom reintalni cu foarte multi dintre colegii de buna calitate, partea sanatoasa a PSD, de la liberali, partea sanatoasa de la alte partide care nu sunt parlamentare si care, in acest moment, simt nevoia de a se aduna sub un alt stindard", a spus senatorul.

"Sunt convins ca un numar mare din PSD, ca sa nu spun majoritatea colegilor mei, vor fi alaturi de mine", a completat Geoana.

De asemenea, senatorul a spus ca va concura cu UDMR in Mures, Harghita si Covasna, la alegerile din 2012.

Geoana: Nu am avut o conversatie cu Vanghelie

Desi considera ca Marian Vanghelie este un "om politic redutabil", care aduce voturi, dar si "un om cu coloana vertebrala si cu curaj", Geoana a precizat ca nu a discutat cu acesta pentru a-l urma in noua constructie politica pe care o pregateste

"In acest moment, nu exista o conversatie cu dansul (Mircea Geoana - n. red.)cu privire la aceasta noua constructie", a mai spus fostul presedinte al PSD.

El a sustinut insa ca este sunat si contactat de foarte multi oameni, inclusiv politicieni, printre care si multi liberali.

Geoana a mai precizat ca, dupa excluderea sa din PSD si indepartarea de la Senat traficul pe conturile sale din retelele de socializare au crescut foarte mult.

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Mircea Geoana, #alegeri prezidentiale Mircea Geoana, #partid Mircea Geoana , #stiri Mircea Geoana