Contestatia lui Geoana privind revocarea sa de la Senat, dezbatuta de CCR

Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 08:29
939 citiri
Contestatia lui Geoana privind revocarea sa de la Senat, dezbatuta de CCR

Curtea Constitutionala a Romaniei dezbate, miercuri, contestatia senatorului Mircea Geoana impotriva hotararii plenului Senatului, din 23 noiembrie, prin care a fost inlaturat de la conducerea acestei camere, ca urmare a excluderii din PSD.

Mircea Geoana anunta, pe 23 noiembrie, ca a depus la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) contestatia impotriva hotararii plenului Senatului prin care a fost inlaturat din functia de presedinte al acestei camere, mentionand ca a facut-o in calitate de presedinte al Senatului, avand in vedere ca, la momentul respectiv, hotararea nu era publicata in Monitorul Oficial.

Potrivit articolului 27, alineatul 1 al Legii de functionare a Curtii Constitutionale, CCR se pronunta asupra constitutionalitatii regulamentelor Parlamentului, a hotararilor plenului Camerei Deputatilor, a hotararilor plenului Senatului si a hotararilor plenului celor doua Camere reunite ale Parlamentului, la sesizarea unuia dintre presedintii celor doua camere, a unui grup parlamentar sau a unui numar de cel putin 50 de deputati sau cel putin 25 de senatori.

Mircea Geoana: Nu-i datorez cariera politica lui Iliescu

Plenul Senatului a decis prin vot, in aceeasi zi, cu 112 voturi pentru, 5 abtineri si 2 voturi impotriva, ca Mircea Geoana si-a pierdut, de drept, statutul de membru al Biroului Permanent si presedinte al Senatului, ca urmare a excluderii sale din PSD.

"In temeiul dispozitiilor art. 4, al 2 si 5 din Constitutia Romaniei, ale art. 33 al 2 din Legea 96 privind statutul deputatilor si senatorilor, precum si ale art. 23 al 3 din Regulamentul Senatului, tinand seama de solicitarea grupului parlamentar al PSD, Senatul constata incetarea de drept a statutului de membru al Biroului Permanent si presedinte al Senatului a lui Mircea Geoana", a fost textul adoptat de senatori, cu 112 voturi pentru, 5 abtineri si 2 voturi impotriva.

Cu gandul la prezidentiale, Geoana lanseaza noul partid. Nu il vrea si pe Vanghelie

Comitetul Executiv National al PSD a decis, pe 22 noiembrie, cu 50 de voturi pentru, 5 impotriva si 3 abtineri, ca Mircea Geoana sa fie exclus din partid, masura de sanctiune propusa de Comisia de Arbitraj, condusa de senatorul PSD Dan Sova.

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
#Mircea Geoana, #Geoana CCR, #Geoana sef Senat , #PSD