Ce spune Mircea Geoana despre viitorul premier

Luni, 03 Noiembrie 2014, ora 12:243612 citiri
Ce spune Mircea Geoana despre viitorul premier
Foto: Arhiva

Senatorul PSD Mircea Geoana este de parere ca viitorul premier, dupa ce Victor Ponta va fi ales presedinte, trebuie sa aiba experienta politica anterioara, chiar daca ar fi un tehnocrat.

"Pe de alta parte, trebuie sa te gandesti la eficacitatea guvernarii, adica la un prim-ministru, la o echipa, cineva care sa fie acceptat si de coalitia majoritara, cineva care sa poata sa aiba suficient de multa experienta si reputatie, pentru a putea sa conduca pana la urma partea economica si sociala a ceea ce reprezinta viata noastra. Deci nu este un lucru care trebuie tratat lejer", a spus Geoana la RFI Romania.

Decizia ar putea fi luata marti.

"Din cate inteleg si din ceea ce a spus in mod repetat Victor Ponta, exista o lista scurta de potentiali prim-ministri. Maine coalitia se va intruni, va fi desemnat fie un candidat, fie o lista cu mai multi candidati, care trebuie sa indeplineasca aceasta tripla caracteristica, trei conditii cumulative: unu - sa poata sa reprezinte un nume suficient de bun si de atractiv si de datator de incredere, astfel incat lumea sa stie ca acest tandem, practic, intre presedinte si premier va functiona si va fi unul bun si aducator de voturi; doi - sa fie o persoana competenta, cu o reputatie impecabila, de profesionist, de om care poate sa faca fata unei perioade complexe in plan intern si international; in al treilea rand, sa aiba sustinerea coalitiei majoritare, a PSD-ului, a UNPR-ului, a PC-ului, eventual si a acestui grup parlamentar creat de domnul Tariceanu, pentru a putea sa aiba sustinere politica si eficacitate in guvernare", a mai declarat senatorul PSD.

Intrebat daca personal si-ar dori ca viitorul premier sa fie un om politic sau un tehnocrat, Mircea Geoana a raspuns: "Ma intereseaza in primul rand sa poata sa lucreze bine cu presedintele si cu majoritatea si in general cu Parlamentul si cu opinia publica. Cred ca cineva care are ceva experienta politica este important. Nu cred ca putem sa venim cu un tehnocrat care sa nu fi avut experienta politica anterioara".

Citeste mai multe despre Mircea Geoana: Viitorul premier nu poate fi un tehnocrat fara experienta politica pe site-ul RFI Romania.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii