Berceanu spune ca Sorin Ovidiu Vintu a platit senatori

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 23:25
4046 citiri
Berceanu spune ca Sorin Ovidiu Vintu a platit senatori
Foto: B1 TV

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, aflat in prezent in stare de arest preventiv pentru 29 de zile, ar fi platit senatori care sa-i faca jocurile politice, a dezvaluit fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu.

Senatorul PDL a sustinut, joi seara, la B1 TV, ca mai multi senatori ar fi fost platiti de catre Sorin Ovidiu Vintu sa voteze pro sau contra sau sa se abtina la voturile din Camera Superioara a Parlamentului in functie de ceea ce le dicta omul de afaceri.

"Domne', a avut cinci milioane de voturi. Sa ai in partid un om care a avut cinci milioane de voturi si sa nu-l utilizezi, e o greseala, dupa parerea mea. A, a fost la Vintu... Dar mai sunt prin partide, chiar prin Senat, unii care au fost platiti de Vintu. Au lucrat la Vintu mai multi. A platit greselile respective ca a pierdut alegerile, dar il mai tii pe-acolo, ca nu se stie. Uite, e bun de presedintele Senatului....", a spus Radu Berceanu.

Dezvaluirea lui Berceanu a fost facuta pe fondul scandalului din PSD legat de suspendarea lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului.

Geoana, mai greu de suspendat decat presedintele Basescu

Tot pe aceasta tema, fostul ministru al Transporturilor considera ca Mircea Geoana este mai greu de suspendat din functia de presedinte al Senatului decat este Traian Basescu din cea de presedinte al Romaniei.

"Un presedinte de Senat este mai greu de suspendat sau de revocat decat un presedinte de tara, dar merg pe ideea ca revocarea nu o poate face decat grupul parlamentar care l-a propus. Eu, acolo in sala, nu am spus nimic, ca n-am vrut sa le dau idei, dar grupul parlamentar care l-a propus nu mai exista, PSD + PC, drept urmare asta e o problema", a declarat senatorul PDL.

Pe de alta parte, pedelistul a atras atentia ca problema de la Senat trebuie rezolvata intr-un fel sau altul pentru ca, "daca il lasi pe Geoana presedintele Senatului, isi formeaza partid".

"In clipa de fata PSD a pornit balul si lucrurile sunt incheiate. Mircea Geoana, daca reuseste sa ramana presedintele Senatului, nu va mai fi din partea PSD. Se va lipi de un partid sau isi va face un partid", mai crede senatorul democrat-liberal.

Despre schimbarea de functii intre Mircea Geoana si Titus Corlatean, Berceanu spune ca "rocada" exista doar la sah, nu si in Senatul Romaniei. Insa a pus planul PSD pe seama "multelor paradoxuri" care exista la noi in tara.

"Rocada exista doar la sah. Nu si in Senat. Dar pe la noi sunt multe paradoxuri. Unul, de exemplu: in Senatul Romaniei e o majoritate, reprezentata de senatorii care sunt la putere. Or presedintele Senatului nu este de la Puterea majoritara, e de la Opozitie", a adaugat Radu Berceanu.

PSD va hotari ce va face in cazul lui Mircea Geoana la sedinta Biroului Permanent National, de luni.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#senatori platiti Vintu, #Geoana suspendat Senat, #Geoana Basescu suspendat, #Mircea Geoana suspendat presedinte Senat, #Traian Basescu suspendat , #senator