Basescu face o alianta importiva firii? Ce spun Tomac si Geoana

Vineri, 09 Octombrie 2015, ora 08:424550 citiri
Basescu face o alianta importiva firii? Ce spun Tomac si Geoana
Foto: site oficial Mircea Geoana

Presa a speculat in ultimele zile referitor la o posibila alianta intre PMP, partidul in care vineri isi va anunta inscrierea Traian Basescu, si PSRO, formatiunea condusa de Mircea Geoana.

Ba chiar unele surse media au relatat ca Mircea Geoana s-ar putea inscrie si el in PMP.

Eugen Tomac, presedintele Partidului Miscarea Populara, a respins joi seara zvonurile.

"A fost doar o speculatie de presa. N-a existat nicio discutie, nicio intentie in acest sens. O resping categoric. In primul rand, pentru ca din punct de vedere politic noi suntem un partid de dreapta, domnia sa a condus cel mai mare partid de stanga, conduce astazi un partid de stanga. Este exclusa o asemenea formula de lucru (...) Resping categoric! Din acest punct de vedere nu suntem compatibili ca viziune", a sustinut Eugen Tomac, liderul PMP, pentru Digi24.

Speculatiile la care se refera Tomac legate de o posibila alianta intre cei doi adversari de la prezidentialele din 2009, Mircea Geoana si Traian Basescu, au aparut dupa ce Oana Mizil l-a vizitat zilele trecute pe fostul sef de stat.

Fostul presedinte a confirmat ca a fost vizitat de Oana Mizil, iubita primarului suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie (omul alaturi de care Geoana a plecat din PSD), dar nu a dorit sa dezvaluie motivul intalnirii.

Zvonurile despre o eventuala astfel de alianta au fost negate vehement si de Mircea Geoana, presedintele PSRO, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

"Am vazut stiri cum ca intre PSRO si PMP exista loc de colaborare. Nici gand. Nu exista compatibilitate. Nu as putea sa ii duc pe cei care m-au sustinut in 2009 in aceasta zona. Politica e arta compromisului, dar cu limite. Vreau sa infirm aceasta teorie, care nu stiu de unde tot vine. (...)

Nu exista intentie, prezenta sau viitoare, vrem sa facem lucrurile diferit fata de toate partidele de acum, vrem sa facem lucrurile pentru secolul XXI. Intentia noastra este sa candidam pe picioare proprii, nu suntem un partid-breloc, nu avem stapani. Mergem cu sigla noastra, cu partidul nostru. Crestem in teritoriu, vin oameni catre noi."

Basescu a fost vizitat acasa de Oana Mizil: Unde e problema?

Cat despre discutia lui Basescu cu Oana Mizil, Geoana a spus ca nu stie despre ce a fost vorba, dar partidul pe care il reprezinta nu are nimic de-a face cu subiectul.

"E o situatie deloc placuta prin care dansul (Marian Vanghelie - n.red.) trece, avem o regula clara in partid, care spune ca relatia se intrerupe intre partid si persoanele cu astfel de probleme. Ce discuta Basescu cu altcineva nu este problema mea. Nimeni nu poate sa angajeze acest partid in conversatie fara vointa noastra. Nu exista relatie intre noi si Basescu, direct sau indirect.

Nu e vorba de dat afara, Marian Vanghelie nu este membru in partid, pentru ca partidul a fost infiintat dupa ce problemele au pornit pentru dansul."

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News