Avertismentul lui Geoana: Efectele perverse ale suspendarii lui Basescu

Marti, 09 Septembrie 2014, ora 12:463746 citiri
Avertismentul lui Geoana: Efectele perverse ale suspendarii lui Basescu
Foto: Facebook/Mircea Geoana

Presedintele Traian Basescu trebuia suspendat din prima zi de mandat, dar o eventuala a treia suspendare ar putea avea efecte "perverse" si "contraproductive", avertizeaza Mircea Geoana.

Senatorul PSD a comentat la RFI Romania demersul presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, explicand ca actualul sef de stat nu are ce sa caute la Cotroceni de foarte multa vreme. Cu toate acestea, insa, atrage atentia ca trebuie facut un calcul foarte atent daca un astfel de gest e potrivit din punct de vedere al eficientei si oportunitatii.

Mircea Geoana spune ca "domnul Basescu trebuia suspendat din prima zi a mandatului 1 si din prima zi a mandatului 2, cand a desfacut cu buna stiinta majoritati existente. Din punctul meu de vedere, domnul Basescu nu are ce sa caute la Cotroceni de foarte multa vreme. Nu mai vorbesc de suspendarile din 2007 si 2012.

Basescu, despre suspendare: Tariceanu "inima zburdalnica" sa citeasca bine Constitutia

Dar acum, atat de aproape de alegerile prezidentiale, trebuie - si vorbesc aici cu un interes politic si electoral - sa facem un calcul foarte atent daca din punct de vedere al eficientei si oportunitatii un astfel de gest, acum, serveste scopului nostru principal, acela de a castiga presedintia cu candidatul nostru si de a inlatura efectele regimului Basescu, acolo unde aceste efecte sunt negative sau nocive pentru societatea romaneasca".

Senatorul PSD atrage atentia ca trebuie evitate "cu orice pret" eventualele efecte "perverse" ale unei noi suspendari a presedintelui Traian Basescu: "Din punctul meu de vedere, domnul Basescu ar fi trebuit sa nu mai fie la Cotroceni de multi-multi ani de zile. El nu mai candideaza, asta este o veste foarte buna.

Antonescu nu sustine suspendarea lui Basescu: Demersul lui Tariceanu e jalnic, ridicol (Video)

Trebuie sa avem o discutie consolidata in interiorul partidului. Sunt argumente pro, mai degraba de natura demonstrativa, de a arata ca nu se pleaca din doua mandate de presedinte fara a suporta consecintele incalcarii repetate, flagrante, grosolane, a Constitutiei Romaniei, in mod copios, timp de zece ani de zile.

In acelasi timp, trebuie sa calculam daca nu cumva din punct de vedere electoral exista si efecte perverse, efecte contraproductive, pe care trebuie sa le evitam cu orice pret".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News