Ambasada SUA il contrazice pe Geoana: Victoria Nuland nu si-a exprimat vreo preferinta (Video)

Vineri, 16 Ianuarie 2015, ora 14:11
6897 citiri
Ambasada SUA il contrazice pe Geoana: Victoria Nuland nu si-a exprimat vreo preferinta (Video)
Foto: Adevarul

Ambasada SUA la Bucuresti precizeaza intr-un comunicat remis presei ca Victoria Nuland, adjunctul secretarului de stat american pentru Europa si Eurasia, care a venit in vizita la Bucuresti, nu si-a exprimat vreo preferinta politica in Romania, asa cum a dat de inteles Mircea Geoana.

"Adjunctul secretarului de stat pentru Europa si Eurasia, Victoria Nuland, nu a facut niciun fel de comentariu referitor la preferinta pentru o anumita conducere politica in Romania. Aceasta este o chestiune care priveste exclusiv poporul roman", se arata in comunicatul Ambasadei SUA publicat de Pagina de Politica.

Senatorul PSD Mircea Geoana a declarat, joi, ca a discutat personal cu Victoria Nuland despre planurile sale de formare a unui nou partid care sa permita debarcarea premierului Victor Ponta, iar aceasta si-ar fi dat acordul.

"Eu am spus, la fel de direct, si la fel de amical ca intotdeauna, i-am spus, din punctul meu de vedere, aceasta este estimarea mea, ca eu sunt convins ca un nou inceput trebuie facut cu un nou guvern, cu o noua majoritate, cu o majoritate larga, poate de tip german, cu un nou PSD, cu un nou PNL. Este ceea ce i-am spus, a zis 'ok', e problema voastra, este un stat democratic, cu o singura rugaminte, sa nu aveti o criza politica prelungita si atunci, daca va fi sa fie, si eu cred ca va fi sa fie, e o chestiune chirurgicala, o motiune de cenzura, o noua majoritate, un adevarat program de guvernare", a sustinut Mircea Geoana, citat de Digi24.

Asul din maneca lui Geoana si Vanghelie pentru a da jos Guvernul Ponta (Video)

In replica la reactia Ambasadei SUA, Mircea Geoana a transmis un mail redactiei Ziare.com in care face cateva precizari.

"Punctul de vedere al ambasadei SUA este in acord cu declaratiile mele de ieri. Eu i-am prezentat Victoriei Nuland o posibila evolutie a scenei politice din Romania, pentru ca este absolut firesc ca principalii nostri parteneri sa fie informati de la sursa.

Discutii cu privire la aceste schimbari pe scena politica romanesca se afla deja in spatiul public. Lucru acesta nu inseamna ca oficialii americani au exprimat o preferinta pentru o anumita conducere politica in Romania. Aceasta este o alegere care priveste exclusiv poporul roman si Parlamentul national", se arata in comunicatul citat.

Victor Ponta a discutat cu Victoria Nuland: Guvernul s-a angajat sa lupte impotriva coruptiei

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Geoana Ambasada SUA Nuland partide, #Nuland vizita Romania, #Geoana nou partid Nuland , #PSD