Savanții americani, descoperire epocală: au găsit toate cele 3 miliarde de coduri din spirala vieții VIDEO

Sambata, 02 Aprilie 2022, ora 06:00
7492 citiri
Savanții americani, descoperire epocală: au găsit toate cele 3 miliarde de coduri din spirala vieții VIDEO
S-a publicat în premieră o secvență de ADN completă FOTO: Peakpx

O echipă de cercetători de la renumite universități din Statele Unite a reușit pentru prima dată în istorie să descifreze unul dintre cele mai mari mistere ale vieții din organismul omului. Ei au publicat o secvență completă a ADN-ului uman, care cuprinde 3 miliarde de baze (sau litere), practic esența vieții.

Astfel, experții au dezvăluit cel mai precis genom uman din istoria științei, la 20 de ani după ce a fost concepută prima versiune, potrivit Daily Mail.

Potrivit echipei, care a cuprins, printre alții, oameni de știință de la Universitățile California, Washington, Stanford, Connecticut, John Hopkins, o secvență completă, fără goluri de baze din ADN-ul nostru este esențială pentru înțelegerea variației genomice umane și a contribuției genetice la anumite boli.

Pe lângă implicațiile medicale, întregul genom ajută la răspunsul la întrebarea: ”ce ne face să fim umani, în mod distinct?”.

Cercetătorii sugerează că unele dintre genele care au fost lipsă până acum în genomul original sunt considerate a fi extrem de importante, care au ajutat la dezvoltarea unui creier mai mare la oameni comparativ cu maimuțele.

Lucrarea de mare amploare a fost realizată de consorțiul Telomere to Telomere (T2T), care a inclus Institutul de cercetare a genomului uman (NHGRI), Universitatea California, Santa Cruz (UCSC) și Washington, Seattle, toate din Statele Unite.

Vești triste pentru băutorii de bere: Cum afectează creierul uman consumul acestei băuturi

Genomul nou finalizat, care a fost denumit T2T-CHM13, este acum disponibil online prin intermediul UCSC Genome Browser.

”Generarea unei secvențe cu adevărat completă a genomului uman reprezintă o realizare științifică incredibilă, oferind prima vizionare cuprinzătoare a modelului ADN-ului nostru”, a spus Eric Green, directorul NHGRI din Bethesda, Maryland.

Descoperire care schimbă istoria planetei: Anomalii uriașe găsite în interiorul Pământului

”Această informație fundamentală va consolida numeroasele eforturi în desfășurare pentru a înțelege toate nuanțele fundamentale ale genomului uman, care, la rândul lor, vor aprofunda studiile genetice ale bolilor umane”, a explicat Green.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
#genomul uman ADN, #ADN, #spirala vietii, #genom uman, #secventa ADN decodificata, #cod ADN creatie , #descoperire