De ce sunt uciși generalii lui Putin în Ucraina. ”Vor fi şi mai mulţi generali morţi"

Miercuri, 04 Mai 2022, ora 07:32
9191 citiri
De ce sunt uciși generalii lui Putin în Ucraina. ”Vor fi şi mai mulţi generali morţi"
Putin și generalul Gherasimov FOTO Wikipedia

Ofițerii de rang înalt ai armatei ruse sunt adesea forțați să fie prezenți personal în zona de luptă pentru a crește moralul trupelor. Kremlinul nu îi apreciază pe generali, aceștia sunt priviți drept „carne de tun”.

Această opinie a fost exprimată de analistul și activistul public ucrainean Iuri Kasyanov . „Sunt forțați să se arunce literalmente în prima linie”, a spus el.

Potrivit lui Kasyanov, țara agresoare încearcă să își protejeze cartierul general pe teritoriul Ucrainei, dar datorită informațiilor deținute de ucraineni și „motivației de a distruge inamicul”, nici un general rus nu poate fi complet în siguranță.

Fii la curent cu cele mai noi informatii LIVE despre razboiul din Ucraina

Kasyanov a adăugat că, din primele zile de război, rușii a subestimat capacitățile Forțelor Armate ale Ucrainei, ceea ce este și unul dintre motivele pierderilor grele în rândul generalilor. „Se aștepta ca în 2-3 zile să obțină o victorie decisivă”.

Un alt motiv este disprețul Kremlinul pentru viețile generalilor săi.

În condițiile în care motivația armatei ruse este extrem de scăzută, generalii trebuie să „urce la propriu în prima linie”, riscându-și viața.

„Ei încurajează luptătorii prost motivați să atace prin propriul exemplu. Vor fi şi mai mulţi generali morţi", a asigurat Kasyanov.

Șeful Statului Major General al armatei ruse, Valeri Gerasimov, a fost rănit în urma unei lovituri a Forțelor Armate ale Ucrainei asupra sediului ocupanților din apropierea orașului Izyum.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Agentul cel mai activ al Rusiei din ultimele săptămâni în Republica Moldova a devenit Evghenia Guțul, bașcana Autonomiei Găgăuze. Dacă compari agitația ei cu marile drame și...
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
#general rus ucis ucraina, #motiv, #dispret, #Kremlin , #Razboi Ucraina