Gelu Voican Voiculescu calcă pe urmele lui Ion Iliescu. Fostul lider FSN poate rămâne fără certificatul de revoluționar

Marti, 15 Noiembrie 2022, ora 19:44
4225 citiri
Gelu Voican Voiculescu calcă pe urmele lui Ion Iliescu. Fostul lider FSN poate rămâne fără certificatul de revoluționar
Gelu Voican Voiculescu a fost trimis în judecată în dosarul Revoluției FOTO Twitter

O comisie guvernamentală arată că Gelu Voican Voiculescu nu îndeplinește condițiile pentru a beneficia de acest document, care îi poate fi retras.

Decizia a fost luată cu unanimitate de cei trei membri ai comisiei din cadrul Secretariatului de stat pentru problemele revoluționarilor, în ședința din 9 noiembrie. Și fostului său șef politic, Ion Iliescu, i s-a retras certificatul, scrie B1Tv.

Membrii Comisiei au analizat declarațiile privind prezența lui Gelu Voican Voiculescu, precum și prevederile legale de acordare a certificatului de revoluționar și a constatat că nu sunt îndeplinite condițiile cumulative.

Decizia a fost luată în contextul în care Gelu Voican Voiculescu a fost trimis în judecată în dosarul Revoluției pentru infrancțiuni împotriva umanității.

”Gelu Voican Voiculescu, în calitate de factor decizional politico-militar al CFSN (organism care și-a subordonat Consiliul Militar Superior), cu intenţie, urmărind menținerea și consolidarea puterii politice obținute, dar și legitimarea în fața opiniei publice, începând cu ziua de 22 decembrie 1989, orele 16.00, a indus în eroare opinia publică în mod sistematic prin apariţiile sale televizate şi emiterea de comunicate (mecanism de exercitare a puterii de stat) şi şi-a asumat, în intervalul 22 – 30 decembrie 1989, operațiunea sistematică de inducere în eroare a opiniei publice exercitată de cadrele militare cu funcții de conducere ale MApN.

Aceste conduite au avut drept consecințe generarea și amplificarea unei psihoze generalizate a terorismului, psihoză cauzatoare de numeroase situaţii de foc fratricid generalizat și astfel, în intervalul 22 decembrie, orele 16.00 -30 decembrie 1989 au survenit 857 decese, 2382 răniri de persoane, 585 privări grave de libertate cu încălcarea regulilor generale de drept internaţional şi 409 cazuri de suferinţe mari.

Totodată, aceleași fapte ale lui Gelu Voican Voiculescu au generat, pentru intervalul 22 decembrie, orele 16.00-30 decembrie 1989 o stare de pericol iminent și grav pentru existenţa unei părţi însemnate a populaţiei civile, de pe întregul teritoriu al României”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Prima imagine cu Simona Halep după retragerea neașteptată: ”Ești o zeiță adevărată!” FOTO
Prima imagine cu Simona Halep după retragerea neașteptată: ”Ești o zeiță adevărată!” FOTO
Simona Halep a revenit în competiții ca urmare a deciziei pe care a anunţat-o TAS, de reducere a suspendării de 4 ani dictate de ITIA la 9 luni. Deși și-a anunțat prezența săptămâna...
#Gelu Voican Voiculescu, #retragere, #certificat revolutionar , #stiri politice