Varianta lui Visan - Berceanu: Ai atata ca sa taci!

Joi, 18 Octombrie 2012, ora 23:19
9873 citiri
Varianta lui Visan - Berceanu: Ai atata ca sa taci!
Foto: Romania TV

Deputatul Gelu Visan continua seria dezvaluirilor legate de afacerile colegilor sai de partid, el declarand joi seara ca insusi Radu Berceanu i-ar fi oferit spaga, in 2008, cand Stadionul Tineretului din Craiova trebuia daramat, pentru ca in locul sau sa se construiasca un mall.

Senatorul PDL Radu Berceanu i-ar fi spus textual "Ai atata ca sa taci", fiind vorba de o suma despre care Gelu Visan a lasat sa se inteleaga ca s-ar situa in jurul a 100.000 de euro.

Visan recunoaste ca, initial, a acceptat sa taca, doar pentru a vedea "pana unde se merge", dupa care a vorbit "in Consiliul Judetean" si proiectul nu a mai fost continuat. Acesta este, potrivit declaratiilor sale facute la Romania TV, momentul in care s-a stricat relatia cu senatorul PDL Radu Berceanu: "De atunci ruptura intre mine si Berceanu".

Contracte de peste 30 de milioane de euro

Gelu Visan a vorbit si despre contractele firmei Tecond, ale carei baze ar fi fost puse de Stoica Stefan (de la PDL Dolj, fost director la Directia Apelor Jiu, acum director la Directia Drumuri Dolj), firma de care se leaga ulterior si numele copiilor lui Berceanu.

Potrivit acestuia, printre contractele cu statul, se numara unul cu Romsilva, in valoare de 2.700.000 de lei, cu Administratia Bazinala Jiu, in valoare de aproape 5 milioane de lei, ce presupune lucrari de amenajare rau, unul cu comuna Saulesti, in valoare de circa 6 milioane de lei si un altul cu comuna Plesoi, de 1.400.000 de lei.

Visan sustine ca aceasta nu este insa singura firma a colegilor sai de la Dolj, in aceeasi situatie aflandu-se si altele, precum Compania de constructii SRL, abonata la banii primariei, sau Topusul Vechi, Smart SRL, ambele cu contracte cu statul de milioane de lei, lista putand continua.

Gelu Visan a declarat in ultimele zile ca unii colegi din filiala PDL Dolj au avut afaceri cu statul in valoare de 30 milioane euro. In replica, PDL Dolj l-a dat in judecata pentru calomnie pe Visan, cerandu-i deputatului 500.000 de lei, "bani ce repezinta contravaloarea prejudiciului de imagine adus organizatiei politice construita de toti membrii sai".

Gelu Visan, dat in judecata de propriul partid: "PDL Dolj e un club de afaceri"

PDL Dolj a solicitat autosesizarea DNA Craiova cu privire la presupusele fapte asimilate infractiunilor de coruptie denuntate de Gelu Visan, pentru stabilirea vinovatiei si tragerea la raspundere penala a persoanelor vinovate in cazul in care acuzatiile vor fi confirmate. Intre timp, lui Visan nu i se mai permite sa candideze in colegiul in care a fost ales in Dolj.

Berceanu: Gelu Visan a facut magarii, eu l-am crescut. Isi doreste sa fie exclus

"In politica functioneaza acelasi sistem ca in mafia italiana. Atunci cand rupi tacerea esti impotriva partidului", declara Visan, care sustine ca "de alaltaieri si pana acum am primit telefoane din interiorul partidului", spunandu-i-se "daca mai vorbesti, te situezi in afara partidului".

O spaga onorabila

Deputatul a povestit si despre intalnirea avuta cu Vasile Blaga, in urma cu 9 zile, dar si despre cea cu Emil Boc, anterior, cel din urma, pe atunci premier, spunandu-i, la acel moment: "Nu ne trebuie scandal acum". I s-a atras atentia, declara Visan, sa opreasca scandalul. Recunoaste insa ca nu a avut cum sa ajunga pana la Traian Basescu.

Asta, chiar daca, spune el, detine informatii relevante despre coruptia din sistem. Potrivit lui Visan, valoarea unei spagi pentru un contract cu statul este de 500.000 de euro. De obicei, e de 5% din valoarea contractului, aceasta fiind "o spaga onorabila".

In urma declaratiilor facute, deputatul, care tine sa sublinieze ca traieste din salariu, stand intr-un apartament cu doua camere, stie ca se va alege "cu o gramada de procese". "O sa vad cu ce-mi platesc avocatii, eu imi asum riscuri enorme", subliniaza acesta.

"Nu vreau sa fiu eu invins de sistem si nu vreau sa tac, ca nu vreau sa mi se spuna ca am fost un ticalos, vreau sa merg cu fruntea sus pe strada", sustine (inca) pedelistul, despre care, insa, senatorul Radu Berceanu este convins ca, in realitate, nu-si doreste decat sa fie dat afara din partid pentru a putea intra in PP-DD fara renumele de traseist.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Gelu Visan spaga Radu Berceanu, #Gelu Visan dezvaluiri PDL Dolj, #Gelu Visan procese, #Gelu Visan Emil Boc, #Gelu Visan Vasile Blaga, #Gelu Visan contracte PDL Dolj , #stiri Gelu Visan