Rusia, interesata sa furnizeze si sa stocheze gaze in Romania

Marti, 04 Octombrie 2011, ora 22:16 1952 citiri

Rusia este interesata de furnizarea gazului in Romania si de investitii in sectorul depozitarii subterane de gaze, a declarat presedintele Gazprom, Aleksei Miller, in cadrul unei intalniri cu omologul sau roman, Ion Ariton.

Ion Ariton, s-a intalnit marti, la sediul OAO Gazprom, din Moscova, cu presedintele companiei, Aleksei Miller, vicepresedintele Alexander Medvedev si cu alti membri din conducerea companiei.

Presedintele Aleksei Miller a anuntat disponibilitatea companiei pe care o

conduce de a raspunde pozitiv solicitarilor partii romane pentru stabilirea unor relatii contractuale directe pentru furnizarea de gaz catre Romania, precizand ca domeniu prioritar asigurarea consumului de gaze pentru productia de energie electrica.

Cu acelasi prilej, Aleksei Miller a exprimat interesul Gazprom pentru investitii in centrale electrice din Romania, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.

Conducerea Gazprom si-a exprimat interesul pentru realizarea de investitii in sectorul depozitarii subterane de gaze in tara noastra.

Discultiile s-au axat si pe evaluarea continuarii acordurilor cu privire la tranzitul de gaze prin Romania catre piata din sud-estul Europei. A fost reafirmat interesul reciproc pentru deschiderea unei colaborari productive intre Gazprom si companiile romanesti Romgaz si Transgaz pe terte piete in domeniul explorarii, exploatarii si transportului de gaze, tinand seama de experienta si profesionalismul specialistilor in domeniul gazeifer din Romania.

In cadrul intalnirii, presedintele Gazprom a facut o scurta informare cu privire la evolutiile in proiectul South Stream si demersurile efectuate de partea rusa in legatura cu acest proiect.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News