Avertismentul președintei Comisiei Europene pentru Ungaria privind plata gazelor rusești în ruble: ”Până acum a respectat sancțiunile”

Vineri, 08 Aprilie 2022, ora 20:47 3798 citiri
Gaze naturale FOTO / Unsplash

Plata gazelor naturale ruseşti în ruble încalcă sancţiunile impuse de Uniunea Europeană (UE) Moscovei, iar dacă Ungaria îşi va respecta promisiunea de a plăti gazele naturale provenite din Rusia în ruble, va încălca sancţiunile, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

”Am făcut o analiză a decretului lui Putin, iar cazul legal este foarte clar. Ceea ce sugerează Putin - transformarea de euro în ruble şi apoi plata facturii de gaze - ar fi o încălcare a sancţiunilor. Dacă faci asta, plăteşti în ruble, încalci sancţiunile, eviţi sancţiunile pe care le impunem Rusiei”, a declarat von der Leyen, potrivit CNN.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a indicat că ţara sa ar fi dispusă să plătească pentru gazele ruseşti în ruble după ce preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care cere ca ”ţările neprietenoase” să fie obligate să plătească livrarea gazelor naturale în ruble.

UE a avut discuţii cu Ungaria, a mai precizat von der Leyen.

”Până acum, Ungaria a respectat sancţiunile, aşa că până când nu vedem contrariul, este în regulă. Nu am mai văzut niciodată până acum. Uniunea Europeană atât de unită, atât de hotărâtă, atât de rapidă. Şi am, de asemenea, o întrebare pentru fiecare dintre statele noastre membre: Vreau să fiu primul care rupe această unitate? Cred că nu”, a conchis ea.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza Gigi Contra
Gigi Contra
rank 1
Hung-out! Ungaria poate deveni republica sovietica