Virgil Popescu, despre Legea offshore: ”Nicio companie nu a mai spus că îngheaţă investiţiile. Începând cu 1 iulie, dependenţa de gazul rusesc va scădea”

Sambata, 11 Iunie 2022, ora 21:45
2571 citiri
Virgil Popescu, despre Legea offshore: ”Nicio companie nu a mai spus că îngheaţă investiţiile. Începând cu 1 iulie, dependenţa de gazul rusesc va scădea”
Platformă de exploatare maritimă. Foto Twitter

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, sâmbătă, că Legea offshore nu a mai speriat investitorii, aşa cum s-a întâmplat în anul 2018 şi nicio companie nu a mai anunţat îngheţarea investiţiilor. Popescu a mai precizat că, de la 1 iulie, în România va începe să scadă dependenţa de gazul rusesc.

Virgil Popescu a declarat la Digi24, sâmbătă, că, după adoptarea Legii offshore, declaraţiile companiilor au fost total diferite de cele din 2018.

”Primul lucru pozitiv pe care l-am văzut după modificările la Legea offshore, pentru că până la urmă sunt nişte modificări la vechea lege, este că am văzut declaraţiile companiilor care au fost complet diferite faţă de anul 2018 când reacţia a fost promtă, îngheţăm investiţiile. Nicio companie nu a mai spus acest lucru”, a declarat Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a adăugat că, după adoptarea noii legi, a observat o accelerare a lucrărilor în Marea Neagră.

Al doilea lucru pe care l-am văzut a fost o accelerare a lucrărilor în perimetrul Ana şi Doina al celor de la Black Sea Oli&Gas şi am primit chiar la minister zilele trecute o invitaţie pentru sfârşitul acestei luni când se vor inaugura, se vor finaliza lucrările la acest perimetru şi prima moleculă de gaz din Marea Neagră va intra în sistemul naţional de transport şi vorbim de o cantitate de circa un miliard de metri cubi anual”, a declarat Popescu.

Virgil Popescu a precizat că de la 1 iulie începem să scădem dependenţa de gazul rusesc. ”Începând cu 1 iulie dependenţa de gazul rusesc, în România, va scădea cu până la un miliard de metri cubi anual, bazându-ne pe resursele noastre interne”, a declarat Virgil Popescu.

Întrebat cât gaz rusesc consumăm anual, Popescu a explicat că întregul consum de gaz, în România, este de 11 miliarde de metri cubi

”Consumul este de 11 miliarde, producţia romnească este de 8 - 8 şi ceva, fără Black Sea Oil&Gas, deci vom mai avea nevoie de circa 9 miliarde de metri cubi pe care îi putem aduce nu neapărat din Federaţia Rusă”, a declarat Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a mai declarat că estimează ca la sfârşitul anului 2026, începutul anului 2027 România să fie total independentă energetic şi chiar să fie în măsura de a exporta gaz.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#gaze, #lege, #offshore, #exploatre, #investitii, #Marea Neagra , #gaze naturale