Bogdan Aurescu explică de ce nu se poate plăti gazul rusesc în ruble: ”Prevederile contractelor trebuie respectate”

Vineri, 01 Aprilie 2022, ora 11:27 4678 citiri
Bogdan Aurescu, ministrul român de Externe FOTO / Facebook MAE

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, spune că contractele nu prevăd plata în ruble a livrărilor de gaze din Rusia către Europa, prin urmare e imposibil de făcut o astfel de plată, conform RFI.

De azi, 1 aprilie, intră în vigoare decretul semnat de președintele rus, Vladimir Putin prin care cumpărătorii străini trebuie să plătească în ruble pentru gazul rusesc, în caz contrar se vor rezilia contractele.

”Ministerul Afacerilor Externe este mai puțin implicat în chestiunile care țin de securitate energetică, din perspectiva acestor contracte de livrare de gaz, însă așa cum au arătat toți aliații care s-au pronunțat pe acest subiect, este clar că prevederile contractelor trebuie respectate. Contractele nu prevăd plata în ruble a acestor livrări de gaze, deci este imposibil să faci o astfel de plată, dacă trebuie să respecți prevederile contractelor respective”, a declarat pentru RFI.

Ministrul a mai precizat că ”este foarte complicat să imaginezi, dacă nu aproape imposibil să imaginezi un mecanism de plată în ruble a acestor livrări de gaze”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News