Când poate primi România gaze din Marea Neagră. Anunțul premierului Ciucă

Luni, 18 Aprilie 2022, ora 09:47
4974 citiri
Când poate primi România gaze din Marea Neagră. Anunțul premierului Ciucă
Tot mai multe țări încearcă să scape de dependența de gaz rusesc FOTO Pixabay

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat ca extragerea primelor gaze naturale din Marea Neagră ar putea avea loc în acest an, precizând că în următoarea perioadă încep investiţiile în perimetrul Neptun Deep, dar şi cele legate de exploatarea gazelor de la mare adâncime.

Nicolae Ciucă a declarat, luni, 18 aprilie, la Radio România Actualităţi, că România nu este afectată de lipsa surselor de energie şi de gaze.

“România nu este o ţară care să fie foarte afectată de lipsa surselor de energie şi gaze. România are potenţial în ambele domenii şi de aceea aici venim cu două componente. Una este să ne înscriem în programele Uniunii Europene pentru a dezvolta noi surse de energie şi aici avem ca obiectiv să dezvoltăm sursele de energie regenerabile, iar în ceea ce priveşte independenţa de resursa de gaz faţă de Federaţia Rusă, am decis ca prin această lege (n.r. legea offshore) să asigurăm stabilitate şi predictibilitate legală mediului de afaceri în domeniu”, a transmis premierul.

El a precizat că extragerea primelor gaze naturale din Marea Neagră va avea loc în acest an.

“Există posibilitatea ca în scurt timp să putem să începem investiţiile în perimetrul Neptun Deep şi să asigurăm exploatarea gazelor din Marea Neagră, totodată, asigurăm exploatarea gazelor de pe teritoriul naţional de la mare adâncime, această investiţie putând să asigure gaze începând cu anul 2024.

Din Marea Neagră avem posibilitatea să primim primele gaze la jumătatea acestui an. Există deja o investiţie făcută de Black Sea Oil and Gas şi au semnat deja documentele de recepţie, existând posibilitatea să putem să asigurăm un miliard de metri cubi de gaze anual prin această investiţie şi desigur, la sfârşitul anului 2026, începutul lui 2027, să avem primele gaze din perimetrul Neptun Deep”, a explicat premierul Nicolae Ciucă.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#gaze Marea Neagra, #Nicolae ciuca premier , #stiri Nicolae Ciuca