Incredibila gaură din mijlocul unui lac din California: Un portal spre viitor sau gura iadului? VIDEO

Marti, 12 Aprilie 2022, ora 02:21
8519 citiri
Incredibila gaură din mijlocul unui lac din California: Un portal spre viitor sau gura iadului? VIDEO
O gaură ciudată apare în mijlocul unui lac din California FOTO: Science Alert

Fără îndoială, una dintre ciudățeniile existente pe planeta noastră este o gaură stranie care apare în mijlocul lacului Berryessa din California, ce pare a fi un portal spre viitor sau către iad, care atrage în interiorul său apa. Ea nu este o iluzie optică, ci o construcție realizată de oameni, un deversor folosit pentru a controla debitul din baraj.

Dacă nivelul din rezervorul Lacului Berryessa din vârful barajului Monticello crește prea mult, excesul de apă începe să se învârtească într-o gaură uriașă, aparent săpată la suprafața apei, potrivit Science Alert.

Localnicii numesc craterul ”Glory Hole”, dar gaura nu este de fapt o gură a iadului, deși vortex-ul arată ca acesta. Construcția este un deversor, realizat de către ingineri în anii ’50.

Gaura este o alternativă la un jgheab lateral clasic, utilizat pentru a putea controla debitul de apă din baraj. Dar în spațiul strâmt precum ”Poarta Diavolului”, unde este situat barajul Monticello, un astfel de jgheab lateral nu era posibil de conceput.

Misterul legat de mormântul lui Iisus Hristos descifrat: Un savant american a făcut cercetări biblice și arheologice

În schimb, constructorii au realizat o scurgere verticală, practic un fel de crater, asemănător cu al unui vulcan. Structura este cunoscută sub numele de gură-clopot, ea find folosită pentru a controla nivelul apei din mai multe baraje din întreaga lume.

Cu toate astea, Glory Hole din Napa este una dintre cele mai frumoase ”guri”, deoarece imaginile acesteia luate de la înălțime prezintă un adevărat spectacol. În anul 2019, după un sezon abundent în precipitații, Glory Hole a intrat din nou în acțiune, atrăgând mii de spectatori și turiști curioși.

Descoperire care schimbă istoria planetei: Anomalii uriașe găsite în interiorul Pământului

In fiecare secundă, gaura care are un diametru de 22 de metri și o adâncime de 75 de metri, este capabilă să ”înghită” aproximativ 1.360 de metri cubi de apă.

După căderea inițială în crater, apa intră într-o țeavă mai îngustă și ulterior se varsă în pârâul Putah din apropiere, după mai mult de jumătate de kilometru de călătorie. Gaura este protejată, astfel încât nimeni să nu se rănească în mod accidental.

Un tânăr de 21 de ani din SUA a fost ucis de o pumă. El se plimba cu fratele mai mic pe un drum neasfaltat
Un tânăr de 21 de ani din SUA a fost ucis de o pumă. El se plimba cu fratele mai mic pe un drum neasfaltat
Autoritățile locale au anunțat că un tânăr în vârstă de 21 de ani a fost ucis de o pumă în California, acesta fiind primul atac mortal de acest fel înregistrat în statul din vestul...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#gaura, #lac, #gura iadului, #portal viitor, #crater, #ciudatenii, #baraj, #lac american, #california , #fenomen
Comentarii