Gardul principal al casei. Idei de amenajare pentru un gard sigur, intim și potrivit ca design

Advertorial
Joi, 14 Iulie 2022, ora 17:32
14348 citiri
Gardul principal al casei. Idei de amenajare pentru un gard sigur, intim și potrivit ca design
FOTO: shutterstock.com/ro

Gardul principal al casei înseamnă mai mult decât o simplă împrejmuire a curții. Prin urmare, uite câteva idei de amenajare pentru a construi un gard care să-ți ofere siguranță, intimitate și să aibă un design potrivit.

Ține cont de cele trei aspecte esențiale la un gard

1. Siguranța gardului

Gardul principal al casei tale, respectiv tot gardul care înconjoară o casă, trebuie să fie o construcție cât mai solidă, care să-ți inspire sentimentul de siguranță. Practic, la un gard principal, trebuie să ai în vedere o înălțime potrivită, să nu iasă prin el animalele de companie, de exemplu, respectiv să fie rezistent la toate condițiile meteorologice care se pot ivi.

În plus, un gard sigur, construit din materiale calitative de construcție, împreună cu sistemele de supraveghere instalate, înseamnă și o bună prevenție împotriva hoților.

2. Intimitatea gardului

Locuitul la casă înseamnă să te bucuri mereu de intimitate din curte și grădină. Este dorința majoritatea proprietarilor de casă, iar dacă te identifici și tu cu asta, vei dori un gard potrivit și din acest punct de vedere.

Așadar, gradul de opacitate a gardului va fi decisiv pentru asigurarea intimității, dar și înălțimea lui este la fel de importantă. Ca idee, de pe stradă ar trebui să se vadă cât mai puține detalii din curte, respectiv doar partea superioară a casei.

3. Designul gardului

Cu toate că am lăsat designul pe ultima poziție, contează la fel de mult ca primele două aspecte esențiale de mai sus.

În primul rând, designul trebuie să țină cont de estetica imobilului, dar și de cea a zonei în care locuiești. În al doilea rând, un gard cu un design atractiv înseamnă să fii în pas cu cele mai noi tendințe de amenajare a curții casei. Dacă mergi pe un design modern, gândește-te să-ți ușurezi viața printr-o poarta culisanta.

Sunt idei care să exprime ideea unui gard modern, însă poți merge la fel de bine și pe varianta unui gard clasic. Te vei putea lămuri în rândurile următoare.

În funcție de preferințele tale, decide ce tip de gard vrei

Gard modern

Gardurile cu o structură din beton, care să fie completată cu panouri metalice, sunt printre cele mai apreciate garduri pentru majoritatea caselor moderne. Pe de o parte, ai o bază rezistentă, iar pe de alta poți alege un design modern în partea superioară a gardului. Panourile metalice pot fi decorate cu diverse linii ornamentale sau cu perforații.

De asemenea, la categoria garduri moderne intră și cele din tablă zincată, de tip lamelă.

Gard clasic

Dacă casa ta este una mai clasică, mergi, de asemenea, pe un gard clasic. Poate fi vorba despre un gard din cărămidă sau un gard din lemn.

Deși sunt materiale de construcții sensibile la intemperii, cu o îngrijire corespunzătoare, sunt alegeri sigure și atractive pentru o casă clasică, care să nu iasă prea mult în evidență.

Lemnul este perfect și pentru stilul rustic. Tot în această direcție, te poți îndrepta către un gard din gabion, umplut cu pietre.

Gard boem

Un gard realizat din fier forjat, cu elemente decorative rafinate, aduce aminte de celebrele amenajări englezești ale curților regale. În plus, un astfel de gard este rezistent în timp, dar intimitatea are un pic de suferit, asta dacă nu cumva vrei să vii cu o soluție de tip policarbonat.

Mai poți avea în vedere și un gard din lemn, dar în culori pastelate, precum și un gard din plasă sudată. Sunt garduri desprinse din cărțile de povești, pe care le poți pune în valoare cu diverse flori sau arbuști de grădină.

Cum idei și sfaturi ai găsit mai sus, analizează-ți bugetul pe care îl ai disponibil și demarează construcția gardului principal al casei tale.

FOTO: shutterstock.com

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#gard, #gard casa, #amenajare casa , #proiecte constructii