Tendințele tehnologice în industria de gaming, în 2024

Advertorial
Marti, 26 Martie 2024, ora 18:25
2361 citiri
Tendințele tehnologice în industria de gaming, în 2024
FOTO: freepik.com

Se spune că schimbarea e singura constantă în 2024. Reflectând la evoluția industriei jocurilor, anticipăm tendințele care se vor modela în acest an, ghidând dezvoltatorii de jocuri spre viitor.

Pe măsură ce avansăm în noul an, noile tehnologi vor redefini modul în care sunt create jocurile și în care noi le vom practica. De la Inteligența Artificială care creează noi lumi virtuale și până la creșterea în popularitate a jocurilor pe console și platforme mobile, industria de gaming va suferi numeroase transformă în 2024.

Impactul AI în gaming

În mod tradițional, crearea de jocuri expansive open-world cu o grafică uimitoare necesită echipe mari și investiții semnificative de timp și bani. Dar, în ultimul timp, AI devine lider într-o nouă eră în care studiourile și dezvoltatorii de jocuri, chiar și cei mai mici, au acces la instrumente care le ușurează munca de creați. Aici sunt incluse crearea de noi scenarii, lumi și teme prin tehnici procedurale, generarea de dialog dinamic sau chiar integrarea avatarului live a jucătorilor în gaming.

Aceste tehnologii bazate pe AI sunt în fază incipientă, dar traiectoria este clară și cu siguranță se vor maturiza în următorii ani, devenind tot mai eficiente și rentabile.

Jocurile mobile vor cuceri lumea

Jocurile mobile au început să fie tot mai populare și să cucerească lumea odată cu evoluția telefoanelor inteligente. Dar lucrurile nu se vor opri aici pentru că noile tendințe tehnologice vor influența și mai mult această industrie.

Potrivit Statistica, jocurile mobile continuă să crească în popularitate. Compania prezice că vom vedea o creștere cu 10% a veniturilor în 2024. Este firesc, deoarece smartphone-urile sunt convenabile și accesibile. Totodată, jocurile au început să fie dezvoltate multiplatformă. Cu alte cuvinte, puteți practica același joc pe mai multe tipuri de dispozitive, fără a fi nevoiți să reluați scenariile de la zero.

Inclusiv în industria de gambling observăm această tendință în care pasionații de jocuri de noroc și amatorii de pariuri sportive accesează cazinourile online de pe mobile. Majoritatea caută pacanele gratis online atractive, dinamice, cu o grafica impresionantă ce pot fi jucate pe mobile, tabletă sau desktop.

Lumi interconectate

Pe tărâmul realității augmentate și virtuale, lansarea Apple Vision Pro la începutul lui 2024 a făcut furori. Există, de asemenea, speculații cu privire la potențiala lansare a Apple Glass în 2025 . La fel cum AI remodelează peisajul software al jocurilor, tehnologia purtabilă este setat să revoluționeze dimensiunea hardware, deschizând calea pentru metavers.

Pentru jucători, impactul va fi revoluționar, mai ales că metaversul deschide ușile către o experiență de joc mai interconectată și mai captivantă. Jucătorii vor putea trece fără probleme între dispozitive și medii, estompând liniile dintre interacțiunile virtuale și cele din lumea reală.

Magazine independente de aplicații și jocuri

În mai 2023, am văzut intrarea în vigoare a Digital Markets Act în Uniunea Europeană. În termeni simpli, limitează ceea ce pot face „păzitorii” precum Google și Apple. De exemplu, trebuie să permită „accesarea magazinelor de aplicații prin alte mijloace decât serviciile de bază ale platformei”. Aceasta înseamnă că astfel de platforme nu mai pot împiedica editorii să redirecționeze jucătorii către propriile lor magazine web.

Concluzii

2024 va fi un an interesant când vine vorba de jocuri și gambling. Industria de divertisment va evolua și se va transforma grație noilor tehnologii ce au la bază Inteligența Artificială, dar și Realitatea virtuală și augmentată. Dincolo de evoluția software, va exista și o evoluția hardware, iar mari producători de gadgeturi vor lansa noi accesorii ce vor schimba modul în care ne vom juca în mediul virtual.

Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#gaming, #tehnologie , #stiri jocuri