Gafa semidoctă a lui Dan Negru: a confundat țarul reprezentat de statuia prezentă la întâlnirea dintre Putin și Macron VIDEO

Joi, 10 Februarie 2022, ora 15:19
14948 citiri
Gafa semidoctă a lui Dan Negru: a confundat țarul reprezentat de statuia prezentă la întâlnirea dintre Putin și Macron VIDEO
În realitate, statuia din salonul Kremlinului îl reprezinta pe țarul Alexandru al II-lea FOTO Hepta

Vedeta de televiziune Dan Negru a comentat un detaliu observat într-o fotografie făcută la întâlnirea dintre președinții Vladimir Putin și Emmanuel Macron, care a avut loc luni, 7 februarie, la Kremlin.

Într-o postare pe Facebook, Dan Negru observă că în sala întâlnirii, în spatele lui Putin, se afla o statuie a țarului Alexandru I:

”Filmez in Chișinău zilele astea.

Aici întâlnirea Putin și Macron s-a văzut altfel! Fotografia shareuita masiv in Moldova a fost cea de jos.

Ce nu s-a văzut la București și s-a văzut pe aici. Din unghiul ăsta, fotografia nu a apărut in România.

In spatele lui Putin e statuia uriașă a țarului Alexandru I care l-a snopit pe Napoleon in campania din Rusia. ( e mult spus snopit, iarna l-a batut atunci pe Napoleon)

Spre statuia asta s-a uitat Macron la întâlnire 😃

Moldovenii au shareuit masiv fotografia din alt motiv: țarul Alexandru, ăla din statuie, e cel care a anexat Rusiei teritoriul dintre Prut și Nistru numit...Moldova.

O fotografie cât o explicație 😉”, scrie Dan Negru în postare.

Detaliu statuie Kremlin

În realitate, statuia despre care vorbește Dan Negru este a țarului Alexandru al II-lea și nu a unchiului său, țarul Alexandru I, cel care l-a învins pe Napoleon în campania militară din 1812, an în care Rusia a anexat și Basarabia.

Dupa cum se poate observa, personajul reprezentat în statuie are mustață și favoriți stufoși, după moda vremii (a doua jumătate a secolului 19).

Țarul Alexandru I, despre care vorbește Dan Negru, nu a purtat niciodata mustață și avea un început de chelie.

Țarul Alexandru I al Rusiei FOTO: Wikipedia

Statuia din salonul Kremlinului îl reprezinta pe țarul Alexandru al II-lea, considerat de majoritatea istoricilor cel mai liberal țar din istoria Rusiei, cu vederi europene, cel care a desființat iobăgia și a dat o multitudine de libertăți (inclusiv a presei), masuri neobișnuite până atunci în regimul autocrat țarist. Totodată, Alexandru al II-lea este bunicul matern al Reginei Maria a României.

Țarul Alexandru al II-lea al Rusiei FOTO: Wikipedia

Prin urmare, dacă Putin a intenționat să transmită un mesaj prin prezența acelei statui, acesta este exact opus față de mesajul sugerat de Dan Negru: unul de deschidere către Europa.

Este adevărat că, în trecut, președintele rus Vladimir Putin a încercat sa-și intimideze omologii de rang înalt care au vizitat Moscova, prin diverse gesturi și detalii.

De pilda, la întâlnirea cu Angela Merkel din 2016, Putin a adus în încăperea unde au avut loc discuțiile un super labrador de culoare neagră. Merkel are o teamă teribilă de câini, după ce a fost mușcată cu ani în urmă.

Putin vrea să viziteze din nou China, în timp ce în cancelariile Occidentale crește îngrijorarea
Putin vrea să viziteze din nou China, în timp ce în cancelariile Occidentale crește îngrijorarea
Vladimir Putin vrea să meargă din nou în China. Preşedintele rus a declarat joi, 25 aprilie, că plănuieşte să efectueze o vizită în țara asiatică în cursul lunii mai. Călătoria va...
Penalty executat de președintele Franței, Emmanuel Macron. Unde s-a dus mingea VIDEO
Penalty executat de președintele Franței, Emmanuel Macron. Unde s-a dus mingea VIDEO
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a jucat miercuri într-un meci în scopuri caritabile, alături de foste glorii ale fotbalului francez şi mondial, reuşind să transforme o lovitură de...
#gafa, #Dan Negru, #statuie, #Kremlin, #intalnire, #Vladimir Putin presedinte Rusia, #Emmanuel Macron , #stiri vedete