Gafă la Digi24: Un clip viral de acum 14 ani în care se vorbește despre muzică, prezentat ca discuţie despre război VIDEO

Joi, 02 Iunie 2022, ora 13:55
8636 citiri
Gafă la Digi24: Un clip viral de acum 14 ani în care se vorbește despre muzică, prezentat ca discuţie despre război VIDEO
Imagine din interviul difuzat FOTO captură video Twitter

Cosmin Prelipceanu a prezentat miercuri seară, 1 iunie, în emisiunea Jurnalul de Seară de la Digi24, un videoclip cu un așa-zis recrut rus care nu știe că va conduce un tanc T-62, fabricat între anii 1961 – 1975.

În realitate, în filmarea veche de 14 ani, un reporter discută cu un tânăr despre muzică.

”Dar cu cine luptă rușii? Știți că i-am tot descris pe soldații ăștia, pe recruții ăștia pe care i-a trimis Putin în Ucraina, unii nici măcar nu știau cum arată un glonț, dar să ducă un război, și știți isprăvile lor. Operațiunea continuă, armata rusă are în continuare nevoie de recruți, are în continuare nevoie de soldați și pe unii dintre ei, ce credeți, l-a filmat o televiziune din Rusia. Iată-l”, a spus Prelipceanu înaintea de prezentarea videoclipului.

Imaginile prezentate au avut o subtitrare diferită față de original.

”Abia m-am înrolat, doamnă! Nicio problemă!

Deci vei participa în operațiunea militară specială, corect?

Sigur că da! Îi vom zdrobi pe ucrainenii aceia!

În ce unitate te-ai înregimentat?

În cea de tancuri. Voi fi un șofer foarte bun. Mi-au spus că voi conduce modele T-90 și T-14. Deci cu tehnologia noastră superioară… Sper să îl întâlnesc pe prietenul meu care este în forțele aeropurtate ale Rusiei.

Ce spui de modelul T-62?

Ce?

Modelul T-62.

T-62? Ce vrei să spui?

Trimitem acum (n.r. tancuri) modelul 62”, a apărut pe ecran drept subtitrare a discuțieiîn clipul prezentat de Digi24.

Interviul a fost înregistrat în clubul de noapte „Compass” din orașul rus Veliky Novgorod de către compania locală de televiziune „Triada”, scrie Knowyourmeme.com, potrivit G4media.ro.

Traducerea a arătat că reporterul îl întreba pe un bărbat despre genul de muzică ce se difuzează în club, la care acesta începe să danseze pe melodia „Sound of Sunday” a lui Joonas Hahmo.

Pe internet puținele informații arată că între 2008 și 2009 „Compass” din Veliky Novgorod a fost o locație în care în fiecare joi, DJ-i mixau muzică pentru studenți.

Incident similar la Antena 3

Un incident asemănător a avut loc la sfârșitul lunii februarie, la Antena 3, unde un filmuleț video a fost prezentat într-o emisiune. Moderatorul și invitații au comentat imaginile ca și cum ar fi din Ucraina.

De fapt, cunoscătorii jocurilor video au realizat imediat că sunt imagini dintr-un joc. Clipul a fost postat pe YouTube înainte să înceapă războiul.

Jocul se numește Phalanx CIWS.

„Iată imaginile, cum se trage. Deci este un avion de luptă, după care se trage cu anti-aeriana”, a spus Mihai Gâdea.

„Semnalele luminoase erau lansate de către avion ca să atragă tirul”, spune o altă persoană.

Situația a fost semnalată și de polițistul Marian Godină.

„Pare că-l prinde”, adaugă altă persoană.

Potrivit discuției, în platou s-ar fi aflat și un general.

Un expert britanic anunță decăderea liderului de la Kremlin: Putin pierde controlul în Rusia
Un expert britanic anunță decăderea liderului de la Kremlin: Putin pierde controlul în Rusia
Un expert britanic, care a scris cărți despre dictatura lui Adolf Hitler din Germania nazistă, a dezvăluit imaginea președintelui rus ca ”marele protector” al țării sale, mai mult decât...
Acordul neașteptat al SUA cu o țară NATO prietenă cu Putin: Rusia primește o grea lovitură
Acordul neașteptat al SUA cu o țară NATO prietenă cu Putin: Rusia primește o grea lovitură
Războiul de doi ani al Rusiei în Ucraina a declanșat o creștere a cererii globale de muniție, aliații occidentali făcându-i aprovizionarea Kievului, simultan cu realimentarea propriilor...
#Gafa TV, #Digi 24, #Cosmin Prelipceanu, #razboi Ucraina, #interviu, #muzica, #traducere , #stiri media