Seful arhitectilor din Bucuresti i-a scris lui Firea, pentru a 21-a oara: Zicem noi, meritam un strop de atentie

Vineri, 24 Noiembrie 2017, ora 14:10 12471 citiri
Foto: Facebook/Serban Sturdza

Serban Sturdza, presedintele filialei Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania, i-a transmis, vineri, o scrisoare primarului general, Gabriela Firea.

Acesta ii sugereaza edilului ca daca tot se apropie vacanta de iarna, poate isi face timp problemele de arhitectura si urbanism ale Capitalei.

"Acum, ca vine vacanta de iarna, speram sa va faceti timp si pentru problemele de arhitectura si urbanism ale Capitalei, asa cum sunt ele identificate de corpul profesional legal constituit. Avand in vedere ca s-au strans multe foi si sunt greu de carat in vacanta de colo-colo, vom face un site (www.oarb-pentru-firea.ro) unde vom urca toate adresele trecute si viitoare pentru a fi la indemana domniei voastre", noteaza Serban Sturdza.

In document, Strudza mentioneaza ca Ordinul Arhitectilor din Romania i-a transmis 20 de scrisori legate de nevoile si problemele Capitalei, dar ca nu au primit niciun raspuns.

"Stim ca sunteti angrenata in foarte multe actiuni, dintre care unele, cum ar fi concursul pentru cel mai frumos balcon, ne-au starnit. Si totusi. Sunt multe alte probleme de natura arhitectural-urbanistica ce fac din Bucuresti un oras cu probleme (nu o spunem numai noi, a spus-o si UE prin refuzul de a reloca Agentia Europeana a Medicamentului de la Londra la Bucuresti).

Plecand de la premisa ca nu este reavointa din partea domniei voastre sau de interese de alt ordin, ne-am pus problema ca poate cele semnalate in cele douazeci de adrese au fost formulate prea complicat. Drept pentru care, Ordinul Arhitectilor Bucuresti va pune la dispozitie, cand doriti, un arhitect care sa va desluseasca ce v-am scris in adresele precedente", a adaugat acesta.

Arhitectul precizeaza in scrisoare ca aceasta a fost trimisa catre Gabriela Firea pe 24 noiembrie.

"Va rog sa primiti, distinsa Doamna Primar General al Capitalei, alaturi de asigurarile ca problemele ridicate apartin Bucurestiului real si nu celui paralel, intreaga mea consideratie, alaturi de cea a arhitectilor bucuresteni pe care ii reprezint", a incheiat Serban Sturdza documentul trimis edilului.

A.G.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News