Minciunile testarilor dnei Firea

Vineri, 29 Mai 2020, ora 10:33
Autor: Ioana Ene Dogioiu
Minciunile testarilor dnei Firea

Testarile COVID electorale ale Gabrielei Firea ar putea deveni subiect international, dupa ce domnia sa a gasit cu cale sa introduca in jocul de imagine institutii straine foarte atente cu imaginea lor.

Adica raul produs ar putea fi nu numai o eronata imagine asupra trecerii coronavirus prin Bucuresti, ci si un prejudiciu international.

Dna Firea desfasoara in acest moment doua proiecte de testare a bucurestenilor. Unul vizeaza bucurestenii care ar fi acum infectati si se realizeaza prin teste RT-PCR. Este un stranepot al proiectului pe care voia sa-l declanseze in urma cu doua luni, acea testare la scara blocului, daca va amintiti, cu teste rapide antigen avand o acuratete de 30%.

Ramase pe stoc, sunt informatii ca au fost redistribuite catre spitalele din subordinea Primariei ca sa fie folosite acolo cu acte in regula, cum ar veni.

O alta mostenire a acelui proiect sunt cele 10-15 masini electrice de lux trimise de primarie la Institutul "Matei Bals" pentru a merge cu testul la scara blocului si care nu au fost niciodata folosite. Zac in fundul curtii Institutului, unde se mandrea si dna Firea cu ele pe 25 martie.

Testul acesta RT-PCR este facut dupa ureche, cui s-a oferit, din cate inteleg fiecare primar de sector a avut sarcina sa aduca o lista cu doritori. Fiind facut la intamplare, nu poate avea rezultate reprezentative pentru Bucuresti.

Al doilea proiect de testare se refera la testele de anticorpi pentru cei care au fost bolnavi deja cu teste de mica acuratete. Dupa ce Ziare.com a scris despre aceste lucruri miercuri, dna Firea a emis un comunicat in care pretinde ca pentru acest proiect a avut colaborarea Institutului de Sanatate Publica:

"INSP a realizat o prima esantionare pentru acest proiect, asa cum a recunoscut public doamna Adriana Pistol, sefa Comisiei nationale pentru managementul COVID-19 si directoare a Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP. Reamintesc faptul ca proiectul se deruleaza in parteneriat cu primariile de sector si cu Institutul Matei Bals, acesta din urma fiind responsabil de latura stiintifica a testarii".

Fals! INSP a realizat intr-adevar pentru Matei Bals un esantion de 3.400 de persoane. Doar ca testarea se va face pe 10.500 de persoane, pentru ca atatea teste a cumparat dna Firea din bani publici.

Daca dvs puneti in aluatul de cozonac o cantitate de faina de aproape 3 ori mai mare decat in reteta, va iese ceva? Cam asa si cu testarea. Ea e relevanta daca respecti esantionul. Deci, dupa cum subliniaza comunicatul institutiei: "INSP nu are nici un fel de implicare in derularea acestui studiu si nu detine date cu privire la persoanele ce urmeaza a fi testate".

Mai grav este ca in comunicatul cu pricina dna Firea a amestecat si o institutie internationala: "Proiectul se deruleaza in parteneriat cu primariile de sector si cu Institutul 'Matei Bals', acesta din urma fiind responsabil de latura stiintifica a testarii. Acest Institut a colaborat si cu EPIET (Programul European de Training pentru Epidemiologie Interventionala) pentru stabilirea modalitatii de esantionare si pentru analiza datelor".

Aici sunt doua inexactitati, ca sa nu le zic de-a dreptul minciuni. In primul rand, EPIET este, dupa cum ii spune si numele, un program de instruire al unei agentii europene, numita Centrul European pentru Controlul si Preventia Bolilor.

EPIET formeaza epidemiologii la standarde internationale. Nu face esantionari, nu analizeaza datele, face doar pregatire de cadre in programe de cate 2 ani. A spune ca EPIET a facut esantionare este de-a dreptul o acuzatie de depasire a atributiilor.

In al doilea rand, EPIET nu are nicio legatura cu Institutul "Matei Bals". Potrivit site-ului oficial al EPIET, singurul partener din Romania al EPIET este INSP, care a comunicat ca nu are nicio treaba cu testarile dnei Firea.

Daca oficialii acestui program vor vedea ca au fost implicati in acest scandal, ca le-a fost atribuita o esantionare care fie nu exista, fie este alterata fundamental, este posibil sa aiba o reactie deloc favorabila.

Dar vina nu este doar a dnei Firea, ci a celui care i-a validat toate aceste aberatii din motive care raman un mister. Profesorul Streinu Cercel pare intr-un continuu derapaj, extrem de ingrijorator. Dl Streinu Cercel stie foarte bine sau macar ar trebui sa stie cate prostii contin proiectele dnei Firea si ca rezultatul lor distorsionat poate determina decizii distorsionate sau presiuni pentru decizii distorsionate.


Dna primar general Gabriela Firea a transmis urmatoarele precizari:

"1. Primaria Capitalei are un Protocol scris de colaborare cu Institutul Matei Bals si primariile de sector, in care se precizeaza atributiile fiecarei parti. Fireste, Matei Bals si-a asumat latura stiitifica, primariile pe cea de suport logistic: achizitie teste de anticorpi, organizare locatie pt testare - Arena Nationala, pregatirea medicilor de medicina scolara, prin Assmb, pt testare, expedierea scrisorilor de invitare la testare, call center pentru programari, dezinfectare etc.
2. Initial, grupul de lucru de la Matei Bals ne-a comunicat ca sunt necesare 10 500 de teste pt tot atatea persoane cuprinse in esantionul reprezentativ pentru Bucuresti. Cifra obtinuta de la specialistii INSP. Ulterior, ne-au anuntat ca din cele 10 500 de persoane testate, vor extrage doar 3800 de persoane, pt studiul stiintific.
Chiar doamna Adriana Pistol, cu care am vorbit, mi-a spus ca nu este nimic rau daca testam mai multe persoane, pt ca se poate realiza o evaluare mai ampla, pe un numar mai mare de subiecti, concluzionand ca 3800 este un nr minimal de persoane testate, pentru a avea un screening real.
3. De la inceputul crizei in sanatate, am colaborat foarte bine cu entitatile guvernamentale, in interesul cetatenilor. Consider ca am fost de un real folos ministerului sanatatii, igsu, min de interne. Nu doar eu, intreaga mea echipa.
4. Nu inteleg de ce atata inversunare in a bloca sau denigra proiectele de testare, cata vreme in toata lumea este testata populatia asimptomatica. Nu facem decat un gest de normalitate, nicidecum electoral.
5. Testarea de tip antigen, cu aparate PCR, merge foarte bine. Se realizeaza in 25 de laboratoare apartinand celor 12 clinici de stat si private care au intrat in parteneriat cu noi."

 Articol citit de 22554 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  Comentariu inadecvat
  Comentariu inadecvat
  Comentariu inadecvat
  Mesiah
  29.05.2020, 13:52
  Ati vrea voi!
  O dictatura de extrema dreapta cu discursuri a la Hitler numai.
  Mai aveti putintica rabdare, inca mai exista o oarecare democratie.
  Injineru
  31.05.2020, 02:18
  A ramas repetenta la lectia cu HITLER.
  .
  Livakiada
  29.05.2020, 14:19
  A gustat Politkovskaia din "democratia" ta
  .
  darnic00
  29.05.2020, 12:53
  Tovarasii "are" protectie de la Maskva.
  "Ei" primeste un castron, cand gol, cand cu fasole, de la SPUTNIK. In functie de cati aduc "pe calea cea dreapta" spre Maskva. Acum, trebuie intelesi si ei. La sperantele lor de mii de decedati COVID 19, care, virgula, ca cifra oficiala mult umflata, este, practic, mult sub sperantele Moscovei, e clar nervozitatea lor e oarecum justificata. Noi avem mare nevoie de ei, ca ei ne pot arata, corect si pragmatic, cam cum ar fi imaginera reala a IADULUI. Adica, spre binele nostru, sa nu gandim ca ei, sa nu facem ca ei, si mai ales sa nu MINTINM, si sa nu VOTAM ca ei, ca ajungem...
  impreuna cu ei...
  IN IAD!!!
  LIBERALUL
  29.05.2020, 10:37
  După un mandat depășit... cu 2-3 luni,
  In cazul edilului primăriei capitalei,o concluzie persistentă din comportament:Firea nu-și poate stăpani firea,avand pornire a se crede cum că chiar...i-a pus Dumnezeu mana pe cap!Lița,e de la alții...
  De fapt,din calitatea de edil,i s-au ivit bajbaieli intre a fi un logofăt ce-l amintește pe Zeroni,ce vrea și diplomă de agronom pentru el,cai și birjar,din funcția ministrul agriculturii...ales de Petrică;pe ilustru personaj Păcală ce "trage ușa după el" pe spinare,punandu-și in gand să-l facă pe stăpan-popa- să se supere,ori chiar ajungand la Dănilă Prepeleac...Au,dar după cum chetuie bani ce nu sunt ai să-i,Creangă-vecin de județ- ii amintește prin grai de cocoș:"Cucurigu,boieri mari,dați punguța cu doi bani" punguța șutită mișelește de MARII BOIERI...ai timpului.
  De revenit,n-are timp,că se anunță JURASIC in PSD!
  niculaeda
  29.05.2020, 08:28
  @Tot-la-vale Rank user: x5 29.05.2020, 07:34
  - las'ca la locale o s-o duca electoratu' bucurestean in zona somajului politic ! :o)))

  "Minciunile testarilor dnei Firea"
  Tot-la-vale
  29.05.2020, 07:34
  Firea în campanie
  Iar editorialul dnei Doigioiu trebuia marcat "P" = publicitate electorală grosieră, care nu are nimic de-a face cu jurnalismul. Un vraf de acuzații care duce testul in zona propagandei explicite.
  Comentariu inadecvat
  DUTTY
  30.05.2020, 08:02
  Din Micalaca curiosule!!!!
  !!!
  harris_bmb
  29.05.2020, 08:41
  am preluat mingea si
  ce facem cu hoarda de angajati, ca de la 3400 cati erau pe vremea lui Oprescu acum sunt 9800 (de 3 ori mai multi) iar bugetele acelor firme fantoma au o caracteristica interesanta : intre 90% si 100% banii din buget merg doar la capitolul cheltuieli de personal.
  Aia merg la munca doar in ziua de salariu ? Sau primesc banii pe card ?
  z123456
  29.05.2020, 09:43
  si mai socoteste
  nu numai cat sunt, dar si ce salarii au, cu mult peste salariul mediu, ca doar duamna gabi e generoasa cu "pretenii", oricum nu da de la ea. Acum ameteste prostimea sa o voteze facad campanie mascata pe bani publici.
  Gile
  29.05.2020, 07:22
  Foarte simplu
  Sa nu fim naivi !
  Madam Firea nu face testari pentru COVID-19 !
  Madam Firea este in campanie electorala disperata !
  Mafia PSD este pe la 10 % in Bucuresti in toate sondajele, iar madam Firea este mult in urma lui Nicusor Dan fara nici o sansa de a recupera diferenta !
  In plus nu se stie daca Pandele n-o da afara din casa daca nu mai este primar ! Plus amenintarea puscariei pentru toate magariile financiare din ultimii 4 ani !

  https://youtu.be/gGl0ypZtruw
  harris_bmb
  29.05.2020, 08:20
  ajunge
  a avut cel mai lung mandat de primar. Am vazut toti ce poate.

  Experimentele grotesti facute pe bucuresteni ar trebui oprite

  Firmele ilegale desfintate.

  Audit pentru felul in care au fost cheltuiti banii publici.

  Hoarda de angajati din firmele fantoma sa plece.

  tot la vale are un cui impotriva acestor trantori.
  Mesiah
  29.05.2020, 06:25
  Sunteti in campanie electorala doamna Dogioiu!
  O atacati zilnic pe Gabriela Firea.

  Afirmatia despre esantion este inexacta.
  Esantionul de 3400 de persoane este un GRUP MINIM necesar pentru a obtine un rezultat concludent la testare. Este minim pentru ca orice testare costa bani.
  Cu cat numarul de subiecti este MAI MARE, cu atat MAI BINE. Cel mai bine ar fi sa se testeze TOATA populatia Bucurestiului.
  Evident ca INSP nu se implica, el e comandat de PNL. Esantionarea in sine nici macar nu tine neaparat de medicina, este un procedeu statistic. Sa compari esantionarea cu bucataria este total gresit, te faci de ras. Dar pentru PNL orice mijloc de a castiga Bucurestiul este permis, chiar cele grosolan manipulatoare.

  Si e grav ca ati luat ca pelicanul informatia privind esantionul data de INSP, fara sa aplicati un filtru de logica.
  Pauperovici
  29.05.2020, 10:50
  Cand vad avatarul mesiei, m-apuca rasul
  pe cine crezi mah ca duci cu zaharelul, cu conturile si brasoavele tale ?
  cartophil
  29.05.2020, 09:27
  Daca as avea posibilitaea si eu as ataca-o zilnic pe Cruella
  Baba botoxata este incompetenta, rea dar foarte activa. Imprastie numai venin, n-a facut nimic bun pentru Bucuresteni, dar le cheltuie cu sarg banii, atat pentru furaciuni (ultima consta in cele 10 masini electrice care se pare ca sunt 15, facute cadou lui Streinu Cercel) dar si pentru plata campaniei electorale, sa se mai aleaga odata, sa poata fura si pentru generatiile 3-4 ale famigliei Pandele, ca pentru generatiile 1-2 au deja destul.
  eu-ca
  29.05.2020, 07:34
  @ gile . Cind IED si cu 2 alte nume, zilnic ataca este ptr ca
  Mucusor Dan( execelent matematician) a fost pus jos de pandemie. Daca nai adaugam si ca personal s-a interesat de un vot nul. Cum și-a justificat procurorul general, Gabriela Scutea, votul nul: “Desființarea SIIJ este o necesitate, insă modalitatea in care este formulată propunerea din punct de vedere tehnic necesită multe multe imbunătățiri și trebuie să ne punem intrebarea dacă ne uităm la propunere in sine, faptul că ea este pe masa Parlamentului și dacă propunerile noastre, adică ceea ce ar putea insemna eventuale observații.. Pe zi ce trece Firea este pe primul loc. Acum. La alegeri , nu stiu. Pina atunci suferiti.
  Byga
  29.05.2020, 16:53
  Baba face o eroare de gândire logica. Ca tot n-are
  Dacă 3400 e grup minim atunci grupul real de 1067 e subminim n-are nici o valoare, babo.
  darnic00
  29.05.2020, 12:07
  mesiah
  Tovarasico, sau tovarase, scuza-ma ca pot scrie atat de jos pentru tine, dar ceva intrebari ma freaca.
  1. Daca otobuzele alea turcesti sunt de poluare EURO 6, cum or fi alea nemtesti? De poluare EURO 13, cel putin, ca otobuzele alea turcesti au minim 15 metri cu fum cu tot. La rece.
  2. Esantionul e esantion. Dar DECEDATII exista! Nu poti spune tu, sau sugera tu, ca FIREA nu are nici o vina in crestera numarului infectatilor, si implicit a cresterii numarului deceselor. Spitalele, multe, sunt in subordinea Primariei Bucuresti, cu tot ce tine de ele. Medici, ambulante, moashe, totul. Cum va explicati ca in Bucuresti, procentual, aveti cei mai multi decedati IN ACELASI LOC? Pai daca aveti acolo un caz, un singur caz, nu luati masuri? Asteptati Antena 3 sa caute, si sa gaseasca vinovati la PNL?
  Miniti tovarasi! Sunteti penibili, ceea ce e admisibil, si moscoviti, ceea ce e inadmisibil!
  hello
  29.05.2020, 11:59
  Si tu si mesiah scrieti aiurea! Degeaba o mai
  slugariti pe firea ca nu va mai castiga niciodata... O descrie foarte bine dna Dogioiu: o mincinoasa agresiva, a furat din banii bucurestenilor platiti ca taxe prin companiile ei fantoma, o pacoste isterica pe capul romanilor! Voi nici n-ar trebui sa deschideti gura despre opozantul ei Nicusor Dan fiindca nu sunteti capabili sa intelegeti diferenta astronomica intre cei doi atat din punct de vedere al IQ-ului, dar si al moralei bunului simt!
  MosGerila
  29.05.2020, 02:14
  Doamna IED. Tot ce face sobolanimea rosie, ca este vorba de Firea,
  de Ponta, de Tariceanu, de restul leprelor pzdiste. aldiste, udemeriste, pontiste, ... nu mai mai intereseaza. Nu mai mai intereseaza decat modul in care romanii vor raspunde la urmatoarele doua alegeri!

  Astazi, dupa INALTARE, as dori sa spun ca Romania s-a inaltat!
  Byga
  29.05.2020, 16:27
  Deci baba, e firea sau un apropiat din cercul leneșilor
  care populează primăria buc. Așa ca in poza babei, va arată și firea in vreo 3 ani.
  Postman
  29.05.2020, 00:10
  Cum sa te abtii de la zicala:
  Nu conteaza, bani sa iasa.
  becher
  29.05.2020, 08:31
  Iar ne-a facut, vedeam
  cum madama Firea se zbatea sa-si dea si duhul,acum aflu ca duce lumea su zaharelul.Ce scrie in articol,denota ca persoana este duplicitara si dubioasa.Deci cucoana,umbla cu fuse strambe.
  Te-o
  29.05.2020, 11:52
  Firea,care este anlfabeta in epidemiologie(si nu numai!)vrea valva!
  Tot ce urmareste se rezuma la propaganda pe "sticla"pentru a prosti pe..."prosti"!
  Sa-si bati joc de Bucuresti si sa profiti de pandemie pentru a-ti face reclama electorala,caci despre asta este vorba,arata disperarea acestei femei de a fi realeasa,altfel stie ca va ajunge langa Dragnea!Teo
  hello
  29.05.2020, 11:51
  "Minciunile testarilor dnei Firea" !
  Minciuna si hotia din fire(a) n-au lecuire... Nu mai votati bucuresteni asemenea specimene!
  Pauperovici
  29.05.2020, 10:48
  Daca mai trebuia sa fie demonstrat acest aspect
  .
  BaronulRed
  29.05.2020, 08:16
  Hai cu propaganda neamule ...
  Ura doamnei Dogioiu față de Firea durează de ani de zile, mai ales că aceasta este și fostă antenistă. Acum trebuie să-i facă campanie și lui Nicușor Dan, cam greu, dar așa se face jurnalismul pe plaiurile mioritice.
  z123456
  29.05.2020, 09:40
  de a cui propaganda vorbesti baroane
  de a lui fierea facuta pe bani publici? Nu avem apa calda la robinet in Bucuresti decat dupa o asteptare de 15 min.la debit maxim (platind apa rece la pret de apa calda), iar fufa imparte bani in toate directiile in afara de ceea ce are nevoie in mod real Bucurestiul.
  Asa primar de capitala mai bine lipsa, bine ca vin alegerile...
  cartophil
  29.05.2020, 09:18
  Matei Bals este spitalul primariei si cine credeti
  ca l-a pus in fonctie pe pseudo-savantul Streinu-Cercel, beneficiarul averii infractorului Palaghita ??? Dna Firea , nu ??? Ca daca era dupa puterile lui, Streinu profesa pe la vreun spital din Caracal sau imprejurimi. Deci marele savant care scrie articole cu Anca si Oana Streinu Cercel (probabil fiice pe care le-a infipt sa paraziteze sistemul de sanatate romanesc) isi plateste, foarte prozaic, datoriile.
  DAN-795
  29.05.2020, 08:43
  AU AJUNS MINCIUNILE lui GFirea ca un fel de joc
  al lui Margherita cu maimutza ...
  Byga
  29.05.2020, 01:34
  Am mai citit articolul asta scris de Vlad Mixich
  Nu e prea grav, dacă acum ied vrea sa transmită unei mase mai mari de oameni ce tampenii mai face firea. Probabil ca e disperata ca pierde primăria, și imunitatea care vine cu postul. După ce a luat peșcheșuri grase de la turci pt niște autobuze care in 2 ani vor trebui schimbate,acum periferiista da din coate prin metoda psd.
  valll
  29.05.2020, 08:36
  Tot ce le doresc bucurestenilor...
  este sa scape sanatosi si din bazaconia asta stiintifico-electorala.
  Iar cei gasiti cu anticorpi, sa doneze plasma pentru a-si ajuta semenii.
  Comentariu inadecvat
  Mesiah
  29.05.2020, 06:30
  De unde stii?
  Ca autobuzele turcesti vor trebui schimbate? Sunt autobuze cu norma de poluare Euro 6, pot merge pana isi fac norma de kilometri in 4-5 ani sau mai mult.
  Nu-mi place dreapta neoliberala pentru ca nu es in stare decat de minciuni si vrea sa acapareze TOATA puterea in folos propriu.
  Vezi ca pe deasupra jignsti si producatorul turc, dar asta e cea mai mica preocupare pentru dreapta care nu recunoaste decat firmele de partid.