Gabriela Firea spune că îi înțelege pe cei care nu s-au imunizat anti-COVID. „Eu şi familia mea ne-am vaccinat”

Joi, 23 Decembrie 2021, ora 22:04
3768 citiri
Gabriela Firea spune că îi înțelege pe cei care nu s-au imunizat anti-COVID. „Eu şi familia mea ne-am vaccinat”
Gabriela Firea, senator PSD și ministru al Familiei FOTO Facebook/ Gabriela Firea

Gabriela Firea, preşedintele PSD Bucureşti, a declarat joi, 23 decembrie, că este vaccinată anti-COVID.

Firea susţine că îi înţelege pe cei care nu doresc să se vaccineze. Ministrul Familiei spune că şi-ar dori ca "această idee de certificat verde, dacă se va aplica, să fie una neinvazivă şi neintruzivă în viaţa românului care a decis să nu se vaccineze".

"Încă se discută, se analizează şi se caută cea mai potrivită şi echilibrată formulă. Şi eu şi familia mea ne-am vaccinat, dar nu am fost niciodată de acord cu impunerea vaccinării, în sensul ca aceasta să fie obligatorie, până la urmă fiecare persoană răspunde de propria sa fiinţă, de propria sa viaţă şi poate să ia decizii în consecinţă. Nu cred în măsurile foarte dure, sau în cele care sunt percepute de către populaţie ca fiind agresiune asupra vieţii individului. Cred că prin alte modalităţi de explicare a cetăţenilor că sunt beneficii reale, medicale, ale vaccinării putem să convingem mai multe persoane, iar cele care nu vor să se vaccineze nu trebuie să se simtă ostracizate în propria ţară sau nu trebuie să simtă că li se îngrădesc drepturi fundamentale. Cred că nu ar fi o soluţie de dorit aceea de a anunţa suspendarea unui contract de muncă în lipsa vaccinului”, a afirmat Gabriela Firea, joi seară, la Antena 3.

Firea consideră că "s-a pornit cu stângul" în ceea ce priveşte ideea de vaccinare, fiind de părere că statul nu a fost partener al populaţie.

"Acum cred că trebuie să recuperăm împreună, populaţia să capete din nou încredere în medici şi în clasa politică, aşa cum este - nu e altă formulă de guvernare decât haosul, anarhia - şi cred că atunci mai multe persoane prin dialog cu medicii în care au încredere, se vor vaccina. Şi cele care totuşi decid să nu se vaccineze să aibă suportul statului şi suportul corpului medical pentru tratamente antivirale serioase, eficiente (...) Nu aş vrea să fiu prost înţeleasă că mă plasez de partea celor care nu sunt de acord cu vaccinul, pentru eu sunt vaccinată şi îndemn cetăţenii să se vaccineze, dar înţeleg şi celălalt punct de vedere, al celor care nu vor să se vaccineze, pentru că noi am avut o vară întreagă în care nu s-au făcut achiziţii de medicamente pentru farmacii, de generice, cele mai ieftine, nu s-au făcut provizii pentru spitale (...) Mi-aş dori această idee de certificat verde, dacă se va aplica, să fie una neinvazivă şi neintruzivă în viaţa românului care a decis, pentru moment cel puţin, pentru că îşi poate schimba opinia, să nu se vaccineze pentru moment. Poate uşor-uşor se va convinge, dar dacă nu, să fie sprijinit să nu facă o formă gravă şi să se poată trata acasă sau într-un spital în bune condiţii”, a adăugat Gabriela Firea.

Ea a susţinut că în Capitală rata de decese asociate COVID-19 ar fi fost mai scăzută dacă proiectul privind testarea în masă pe care a dorit să-l implementeze ca primar al municipiului Bucureşti nu ar fi fost oprit.

"Pe mine personal mă doare sufletul şi nu vreau să fiu patetică, dar în Bucureşti nu ar fi murit atât de mulţi oameni şi nu ar fi ajuns în forme severe dacă programul iniţiat la Primăria Capitalei în timpul când eram încă în mandat ar fi fost aplicat, nu ar fi fost oprit brusc de către premierul Orban pe atunci şi DSP-ul care a avut atunci la conducere şi din păcate este şi acum acea doamnă la conducerea DSP şi toţi cei care au venit să spună, politic vorbind, doar pentru că eu eram primar de altă culoare politică, că nu ne trebuie testare, că ne agităm prea mult, că e formă uşoară a unei gripe sezoniere, că aceste teste nu sunt atât de corecte. S-a dovedit că şi la nivel european şi la nivel de OMS au fost acceptate, ba chiar recomandate şi acele teste rapide antigen”, a adăugat Gabriela Firea.

Firea susţine că a contractat virusul SARS-COV-2 la trei săptămâni de la inocularea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID, însă a avut o formă foarte uşoară a bolii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Gabriela Firea, #vaccin COVID, #vaccinare covid , #stiri politice