Firea se incurca in propriile declaratii, in privinta scandalului legat de fotografia facuta in scoala. Varianta de luni versus cea de marti

Marti, 15 Septembrie 2020, ora 13:37
11992 citiri
Firea se incurca in propriile declaratii, in privinta scandalului legat de fotografia facuta in scoala. Varianta de luni versus cea de marti
Foto: Facebook/ Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, sustine ca fotografia in care apare alaturi de copiii si de sotul sau, primarul Florentin Pandele, intr-o clasa, in prima zi de scoala, nu este facuta, de fapt, la deschiderea anului scolar, asa cum recunostea, luni, ci intr-o seara in care au fost verificate pregatirile pentru prima zi de scoala.

Edilul nu explica insa de ce dupa dezvaluirile din mass-media a sters fotografia de pe Facebook si nici de ce precizarile ei de marti sunt in contradictie cu cele facute tot de ea, cu o zi inainte.

Firul evenimentelor

Luni, 14 septembrie

Primarul general Gabriela Firea a publicat, luni, 14 septembrie, in prima zi de scoala, o serie de fotografii pe pagina sa de Facebook, in care apare alaturi de sotul ei, Florentin Pandele, si de cei doi copii, intr-o sala de clasa.

Fotografiile publicate de Firea au starnit un val de reactii negative pe contul sau de Facebook, mai multi parinti criticand faptul ca primarul general a incalcat un ordin comun al ministrilor Educatiei si Sanatatii, prin care parintilor li se interzice sa intre in scoala, alaturi de elevi, ca masura de diminuare a efectelor provocate de pandemia de COVID-19. In urma acestor reactii negative, Gabriela Firea a sters de pe Facebook poza in care aparea, alaturi de familie, in sala de clasa.

Tot luni, 14 septembrie, contactata de G4Media, Gabriela Firea a recunoscut ca a intrat in sala de clasa si a explicat ca a mers acolo, in dimineata din prima zi de scoala, inainte ca ceilalti elevi si parinti sa vina la scoala, astfel ca nu a intrat in contact cu nimeni. Primarul general mai spunea ca vizita matinala la scoala s-a datorat si faptului ca, la cateva ore dupa, ar fi avut o programare la doctor cu copiii ei, motiv pentru care a preferat sa vina la scoala inaintea celorlalti elevi si parinti. Mai mult, Gabriela Firea mai spunea ca "toti parintii si copiii mici au acces (in scoala - n.r.)", lucru care a fost negat de reprezentantii ISJ Ilfov.

"Da, toti parintii si copiii mici au acces, doar in grupuri de 5, pentru a prelua manuale. Noi ne-am dus foarte dimineata, pentru ca aveam o programare la doctor cu cei mici, nu era inca nimeni sosit in scoala. Nu am interactionat cu alti parinti sau elevi. Am purtat masti in interior. Le-am dat jos 30 de secunde pentru o fotografie", a declarat Gabriela Firea, luni, 14 septembrie, pentru G4Media.

Luni seara, intr-o precizare transmisa pentru Ziare.com, Inspectoratul de Politie Ilfov a subliniat ca a demarat verificari, dupa aparitia in spatiul public a pozelor in care primarii Gabriela Firea si Florentin Pandele, alaturi de copiii lor, apar in sala de clasa.

Marti, 15 septembrie

Dupa ce scandalul privind fotografia din scoala a luat amploare, Gabriela Firea a revenit marti, 15 septembrie, cu o noua declaratie, tot pe pagina sa de Facebook, in care isi contrazice propriile precizari facute doar cu o zi inainte. De data aceasta, primarul Bucurestiului neaga tot ce a spus luni si sustine ca s-a inteles gresit si ca nu a intrat, in prima zi de scoala, in sala de clasa.

"Sa vina Politia sa ne ancheteze! Dar sa vina repede! Ca vad ca la faza asta a ajuns campania in Bucuresti! Tacere mormantala pentru dovada certa ca deputatul Dan Nicusor a facut trafic de influenta pentru un interlop, in mod repetat, care si-a construit ilegal restaurant cu casa in el, intr-un parc.

Totul despre mine si sotul meu, care am facut in cateva secunde o poza intr-o clasa, cu o zi inainte de inceperea scolii. Detalii, mai jos.

Nicusor Dan a si recunoscut ca s-a intalnit personal cu Mitrache zis Caine si sotia sa, si ca il sustine fatis sa ramana in cladirea imensa construita ilegal pe spatiu verde!

Cu siguranta contra cost!

Asa cum ne-a obisnuit sa apara in declaratia lui de avere "donatii" din partea unor oameni de afaceri din imobiliare.

Dar nu, nu este de interes pentru nicio institutie si nici pentru presa platita gras de guvern si PNL!

Eu sunt de maxim interes! Actiune cu celeritate! Si comunicare rapida!

Factual: in seara de 13 sept, INAINTE de inceperea scolilor, am mers cu sotul meu sa verificam pregatirile sanitare pentru luni dimineata, fiecare in scolile din orasul in care este primar.

La ora 19,30 ne-am oprit la o scoala pentru a intra in direct la Romania Tv. Avem si MARTORI: echipa RTV, angajati ai scolii, paznici.

Au intrat si copiii cu noi. Am facut o fotografie in 10 secunde. Am postat a doua zi dimineata o incurajare si un mesaj pentru copii, profesori si parinti, avand ca ilustratie fotografiile facute SEARA.

Totul a fost dezinfectat. Luni, 14 sept, NU am intrat in clase!

Copiii aveau luni o programare la doctor si am fost foarte dimineata, inainte de a veni ceilalti copii si parinti, doar pentru manuale. NU AM MAI INTRAT IN CLASE! Am si explicat situatia ieri, cui m-a intrebat. Dar s-a inteles ce s-a vrut... nu adevarul! Eu zic sa vina mai repede Politia, sa ne retina! Sa-i ia la intrebari si pe copii! Dar urgent!

N-aveti treaba cu Nicusor! Ascuns fiind in debutul pandemiei, facea trafic de influenta prin tele-munca! Punea presiune pe functionari din primarie, pentru prietenul lui, interlopul Mitrache zis Caine, cunoscut ca proxenet si dealer de droguri. Si constructor ilegal de casa si restaurant in parc! Un fleac! O nimica toata! Hai cu poza! Tare, tare! Hai si cu arestare!"

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#firea precizari, #firea fotografie, #firea clasa , #stiri Gabriela Firea