Gabriela Firea, despre obiectivele de la Ministerul Familiei: „Să crească natalitatea, dar într-un fel natural şi să scadă numărul celor care pleacă din ţară”

Vineri, 26 Noiembrie 2021, ora 23:03
2795 citiri
Gabriela Firea, despre obiectivele de la Ministerul Familiei: „Să crească natalitatea, dar într-un fel natural şi să scadă numărul celor care pleacă din ţară”
Gabriela Firea, ministrul Familiei și Tineretului FOTO Facebook/ Gabriela Firea

Ministrul Familiei şi Tineretului, Gabriela Firea, afirmă că nou înfiinţatul minister pe care îl conduce "va fi motorul principal al proiectelor" dedicate tinerilor şi familiei, ea arătându-se convinsă că noul minister "îşi va dovedi utilitatea".

"Cea mai mare realizare va fi aceea în care vom obţine din partea tinerilor şi din partea familiilor acele declaraţii că sunt mulţumiţi în ţara noastră, că nu mai sunt tentaţi să plece", susţine Firea, care anunţă că unele dintre proiectele sociale pe care le-a iniţiat ca primar al Capitalei vor fi aplicate la nivel naţional.

"Dacă nu a funcţionat bine 30 de ani acest domeniu de sprijinire a familiilor, a tinerilor, înseamnă că trebuia să se întâmple ceva şi trebuia să mergem şi noi pe exemplul altor state care au pus pe primul loc în cadrul unui minister principal familia şi tinerii. Putea să fie ca până acum, dar nu a fost foarte bine. (...) Eu cred că îşi va dovedi utilitatea (Ministerul Familiei - n.r.).

Nu cred că un alt premier sau o altă coaliţie de guvernare va renunţa la un minister dedicat familiilor şi tinerilor câtă vreme acesta va produce efecte. Nu este un minister care a fost înfiinţat doar să acorde suplimente financiare sau vouchere, cum i se spune. Asta se putea face şi prim Ministerul Muncii, sau al Tineretului. Acestea sunt acţiuni ţintite, punctuale, sunt chestiuni binevenite, dar de moment”, a afirmat Gabriela Firea, vineri seară, la Antena 3.

Ea a spus că ministerul va avea un departament care se va ocupa de familiile românilor plecaţi în străinătate la muncă.

În ceea ce priveşte bugetul de care va beneficia ministerul pe care îl conduce, ea a arătat că suma exactă va fi stabilită săptămâna viitoare.

"Cred că cea mai mare realizare va fi aceea în care vom obţine din partea tinerilor şi din partea familiilor acele declaraţii că sunt mulţumiţi în ţara noastră, că nu mai sunt tentaţi să plece în afara ţării. Cea mai mare realizare aceasta va fi: să crească natalitatea, dar într-un fel natural şi să scadă numărul celor care pleacă din ţară să muncească pentru a se realiza profesional”, a mai afirmat Firea, întrebată fiind care crede că va fi cea mai mare realizare a sa la acest minister.

Firea a adăugat că unele dintre proiectele pe care le-a implementat ca primar al Capitalei vor fi extinse, prin minister, la nivel naţional.

"Cât am fost primar general, am avut proiecte exemplare, apreciate chiar şi la Bruxelles, în ceea ce priveşte sprijinirea familiilor vulnerabile şi nu numai. Foarte mulţi tineri au îndrăznit să îşi întemeieze o familie, foarte mulţi tineri au îndrăznit, în Bucureşti, de asemenea, având condiţii mai bune, să participe la viaţa comunităţii, au fost acele programe de încurajare a familiilor, a cuplurilor infertile - avem aproape 500 de copii care s-au născut în urma acestor programe pe care dorim să le lansăm acum şi la nivel naţional, la ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse”, a mai afirmat Firea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
Cu un avans de 2,7%, România se numără printre ţările membre UE cu cele mai importante creşteri ale producţiei industriale din blocul comunitar, arată datele publicate, luni, de Oficiul...
#Gabriela Firea, #PSD, #natalitate Romania, #emigrare Romania , #stiri Gabriela Firea