Gabriela Firea considera ca decizia guvernului de descentralizare a restrictiilor Covid o vizeaza personal: Lumea o sa spuna ca Firea le-a pus masti in spatiile deschise

Joi, 30 Iulie 2020, ora 16:00
3410 citiri
Gabriela Firea considera ca decizia guvernului de descentralizare a restrictiilor Covid o vizeaza personal: Lumea o sa spuna ca Firea le-a pus masti in spatiile deschise
Gabriela Firea/Facebook.

Primarul general al Bucurestiului, Gabriela Firea este convinsa ca decizia guvernului de a pasa la autoritatile locale reglementarea purtarii mastilor, in raport de evolutia epidemiei de coronavirus pe plan local, o vizeaza direct pe ea.

"Nu mi se pare normal. Aceste decizii atat de importante trebuie luate in urma consultarilor epidemiologilor, infectionistilor, conjugat, responsabil, fara panica, fara haos, de catre guverm.

De ce sa paseze responsabilitatea catre primarii? In starea de urgenta au recomandat autoritatilor locale sa inchida parcurile. Noi, pentru protectia populatiei, am spun ca tebuie sa inchidem parcurile, pentru a-i proteja pe cetateni. Dar repet: la indicatia prefectului, reprezentantul guvernului. Ulterior, cand oamenii erau suparati, din partea guvernului au iesit oameni si au spus ca primaria a inchis parcurile. Noi, la Bucuresti, vom fi constiinciosi si vom respecta recomandarile.

Peste doua saptamani asta o sa auzim la televizor: doar la Bucuresti s-au luat masuri. Este un joc politic. O sa vina sa spuna ca doamna Firea v-a pus masti in spatii deschise. Mi s-ar parea normal ca guvernul sa vina sa spuna: incepand de azi, in aceste locuri se poarta masca. Primaria are un vot in comitetul municipal pentru situatii de urgenta. Este condus de prefect si sunt aproape 30 de institutii subordonate. Nu avem mai multe voturi decat institutiile guvernului. Noi suntem colegi si colaboram foarte bine. Daca nu erau aceste alegeri si nu se tranforma totul intr-un razboi fata de Gabriela Firea... Ca asta se intampla.

Orice decizie se ia se gandesc cum sa ii faca rau Gabrielei Firea. In comitet voi sustine ca suntem pentru purtarea mastii in interior, la exterior doar in spatii aglomerate. Nu poti sa vii sa spui ca e masca obligatorie in centrul vechi, pentru ca doar in weekend si doar seara e aglomerat", a declarat Firea la Antena 3.

Municipiul Bucuresti este judetul cu cele mai mutle cazuri inregistrate de la inceputul pandemiei, peste 5.700, iar joi 30 iulie, Capitala a inregistrat un record de 223 de noi imbolnaviri.

Cinci judete au decis pana acum ca purtarea mastilor este obligatorie in spatii deschise si aglomerate: Galati, Brasov, Prahova, Valcea, Dambovita si Arges, in care autoritatile locale au considerat ca se impune purtarea mastilor in urma evolutiei epidemiei de coronavirus pe plan local.

Potrivit hotarariiadoptate miercuri de guvern, purtarea mastii de protectie, astfel incat sa acopere nasul si gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au implinit varsta de 5 ani, prezente in spatiile publice deschise, cum ar fi pietele, targurile, zonele de asteptare (statii de autobuz, peroane si altele asemenea), falezele, zonele in care se desfasoara serbari publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, in anumite intervale orare, stabilite prin hotararea comitetului judetean sau municipiului Bucuresti pentru situatii de urgenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Turneul lui Ion Țiriac de la București s-a ”golit” de vedete. Ce-au făcut românii
Turneul lui Ion Țiriac de la București s-a ”golit” de vedete. Ce-au făcut românii
Trei nume importante, Stan Wawrinka, Denis Shapovalov şi Lorenzo Sonego, au părăsit turneul de tenis Ţiriac Open (ATP 250), dotat cu premii totale de 579.320 de euro, după ce au pierdut...
Nancy Faeser la București: fotbal și Schengen
Nancy Faeser la București: fotbal și Schengen
Ministra germană de Interne Faeser a vizitat ieri și azi Bulgaria și România. Schengen, migrația ilegală și siguranța suporterilor la campionatul european de fotbal au fost temele discutate...
#Bucuresti, #Firea, #coronavirus, #covid, #Raed Arafat, #masti de protectie , #stiri Gabriela Firea