Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Firea si-a dat degeaba demisia, Ponta nu i-a acceptat-o: Aliantele cu PDL, interzise in USL

Luni, 13 Ianuarie 2014, ora 14:29
4233 citiri
Firea si-a dat degeaba demisia, Ponta nu i-a acceptat-o: Aliantele cu PDL, interzise in USL
Foto: revistatango.ro

Senatorul Gabriela Vranceanu Firea, care si-a dat demisia din PSD la sfarsitul saptamanii trecute, este dorita inapoi in partid, iar premierul Victor Ponta a spus ca problemele semnalate de Firea in Ilfov vor fi rezolvate.

"Avem nevoie de doamna Firea in PSD, i-am inteles nemultumirea si supararea, o vrem inapoi in partid", a declarat presedintele PSD, Victor Ponta, la conferinta comuna a liderilor USL, de luni.

"Prin aplicarea prevederilor actuale din acordul USL, aliantele cu PDL sunt interzise prin acorduri intre noi", a dezvaluit premierul.

Ponta a dezvaluit si mecanismul prin care nemultumirile aparute in cadrul USL vor fi rezolvate rapid pe viitor. "Faptul ca la nivel parlamentar liderii nostri vor avea in mod institutional o intalnire in fiecare luni, pentru a discuta punctele aflate pe agenda Senatului si Camerei. Grupurile parlamentare vor vota in comun toate proiectele, daca nu exista consens pe un proiect, la nivel politic intervenim si luam decizie", a spus premierul.

"Ne obligam ca in perioada imediat urmatoare, maine ne intalnim cu reprezentantii din Ilfov, pentru a rezolva problema, dar sunt probleme si in alte judete. In toate judetele oamenii care au votat USL trebuie sa stie ca sunt condusi de majoritati USL", a avertizat Ponta.

Scandalul in USL nu s-a terminat: PSD Ilfov plange dupa Firea si cere masuri

"Tot ceea ce in cadrul USL au reprezentat subiecte de discutii, vreau sa le solutionam de azi. Mesajul este acela ca USL s-a format ca sa schimbe regimul Basescu, sa guverneze bine tara, si pentru aceste motive trebuie sa fim uniti si trebuie sa le ducem la bun sfarsit", a incheiat premierul.

Gabriela Vranceanu Firea si-a dat vineri demisia din toate functiile avute in PSD, ramanand senator independent. Ea a acuzat intelegerile facute de partenerii liberali in Ilfov, unde s-a creat o alinta cu PDL. Firea era nemultumita ca aspectele semnalate de ea nu au fost rezolvate si ceruse un "pact de neagresiune" in USL.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Victor ponta Vranceanu Firea PSD, #Ponta Firea dorita PSD, #Ponta Firea nevoie PSD , #PSD