Gabriela Firea anunță măsurile propuse de PSD în criza energiei: ”Nu vrem să ne obișnuim cu facturi uriașe”

Luni, 21 Februarie 2022, ora 09:34
2657 citiri
Gabriela Firea anunță măsurile propuse de PSD în criza energiei: ”Nu vrem să ne obișnuim cu facturi uriașe”
Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității FOTO Facebook/ Gabriela Firea

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a anunţat luni, 21 februarie, pe Facebook, măsurile propuse de PSD în criza energiei. Ea spune că social-democraţii pledează pentru ”un mix de propuneri care să includă reglementarea, astfel încât facturile la electricitate şi gaz să redevină şi să rămână suportabile pentru populaţie şi economie, inclusiv iarna viitoare”.

”Soluţiile PSD au fost transmise guvernului, însă ministerul Energiei are responsabilitatea iniţierii/propunerii oficiale a întregului pachet, aşa după cum inclusiv premierul i-a cerut, repetat, ministrului de resort”, mai spune Firea.

”Soluţii concrete pentru rezolvarea crizei facturilor la energie. Pledăm pentru un mix de propuneri care să includă reglementarea, astfel încât facturile la electricitate şi gaz să redevină şi să rămână suportabile pentru populaţie şi economie, inclusiv iarna viitoare. Simultan, este obligatorie mărirea capacităţilor de producţie, astfel încât România să capete independenţă energetică, lucru posibil în câţiva ani”, a scris Gabriela Firea.

Ea a continuat: ”Nu vrem să ne obişnuim cu facturi uriaşe, dublate, triplate, chiar de 4 ori mai mari, la energie! Acesta este mesajul ferm al PSD!”.

Potrivit ministrului Familiei, ”soluţiile PSD au fost transmise guvernului, însă ministerul Energiei are responsabilitatea iniţierii/propunerii oficiale a întregului pachet, aşa după cum inclusiv premierul i-a cerut, repetat, ministrului de resort”.

”Este fundamentală rezolvarea cauzelor, respectiv anularea efectelor liberalizării haotice şi în condiţii de penurie a pieţei, care a generat şi a amplificat actualul dezastru. Dacă nu se opreşte sarabanda creşterilor nestăvilite ale preţurilor la electricitate şi gaz, inflaţia va continua să crească şi va amplifica suferinţa populaţiei şi a economiei”, mai scrie Firea.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu afirma, recent, că Marcel Ciolacu a afirmat că a fost făcută o liberalizare haotică pe piaţa energiei, fără a fi anticipată această criză mondială, el arătând cî preţul la energie pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi pentru zona casnică trebuie să rămână aşa cum este reglementat în ordoanţa existentă, iar dacă nu este găsită o altă soluţie, măsura trebuie prelungită până în luna aprilie. Ciolacu a mai spus că atât el, cât şi PSD, nu vor accepta să fie „pompierii de serviciu”.

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Noi reguli pe șoselele Europei. Măsurile PE vizează comportamentul periculos la volan
Noi reguli pe șoselele Europei. Măsurile PE vizează comportamentul periculos la volan
Parlamentul European a convenit asupra mai multor măsuri de a preveni comportamentul periculos la volan în străinătate, anunţă instituţia europeană într-un comunicat. Miercuri,...
#Gabriela Firea, #masuri, #PSD, #criza energie , #stiri Gabriela Firea