Firea: Carmen Dan a fost prima pe lista lui Dragnea pentru prim-ministru. Nu i-a raspuns toata vara la telefon Corinei Cretu

Duminica, 02 Septembrie 2018, ora 22:15
13644 citiri
Firea: Carmen Dan a fost prima pe lista lui Dragnea pentru prim-ministru. Nu i-a raspuns toata vara la telefon Corinei Cretu
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, duminica seara, ca ministrul de Interne, Carmen Dan, a fost prima pe lista lui Liviu Dragnea pentru functia de prim-ministru, dupa caderea Guvernului Tudose. De asemenea, edilul a mai spus ca seful social-democratilor nu i-a raspuns toata vara la telefon europarlamentarului PSD Corina Cretu.

Firea i-a reprosat lui Liviu Dragnea ca nu a luat nici macar cuvantul in timpul CExN al PSD, cand i-a cerut demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, moment in care a afirmat ca prima optiune a liderului PSD pentru inlocuitorul lui Mihai Tudose la Palatul Victoria a fost Carmen Dan.

"Cand am vazut ca dl presedinte nici macar la nivel de principii nu ia cuvantul, nu neaparat in apararea mea, ca era evident ca intre mine si dna ministru recomandata de domnia sa sa fie ministru - si chiar initial era era propusa, dupa ce a cazut guvernul Tudose, ca dna ministru sa fie prim-ministru, dar nu au fost de acord colegii nostri. A fost prima pe lista, prima pe lista dlui Dragnea, ca dna ministru de Interne sa fie prim-ministru...", a spus Gabriela Firea la Romania TV, transmite Mediafax.

Firea il acuza pe Dragnea ca a aprobat raspandirea filmuletului fake news in care parea ca Simona Halep ar fi fost huidita pe Arena Nationala

Firea il mai acuza pe Dragnea ca i-a inscenat faza cu filmuletul care a ajuns viral pe Facebook, in care parea ca Simona Halep ar fi fost huiduita pe Arena Nationala si nu edilul Capitalei.

"Va amintiti momentul Arena Nationala - Simona Halep. A doua zi a aparut pe Facebook un colaj ca de fapt nu am fost huiduita eu, ci Simona Halep. Acela a fost transmis intentionat cu aprobarea lui Liviu Dragnea, asa mi-au spus oameni din partid. Pentru ca eu sa am si mai mult de suferit, s-a pus gaz pe foc. Pentru ce sa distorsionam adevarul si sa comunicam ca nu eu am fost huiduita de 300 #rezist, ci Halep, noi cu asta ne ocupam? Acel scandal i-a convenit lui Liviu Dragnea sa se perpetueze si sa fiu pusa in situatie negativa. I-am spus sa se scoata acel colag imediat", a mai declarat Gabriela Firea, la Romania TV.

Filmuletele au fost distribuite, in iunie, de mai multe filiale judetene ale PSD.

Firea: Dragnea nu i-a raspuns toata vara la telefon Corinei Cretu

Primarul Capitalei a mai spus ca a fost sunata de comisarul european Corina Cretu, pentru a-i spune despre ingrijorarile de la Bruxelles privind situatia din Romania, pentru ca nici inainte de sedinta CEx al PSD, nici pe timpul verii, liderul PSD, Liviu Dragnea, nu i-a raspuns la telefon.

"Corina Cretu m-a informat ca a discutat cu ceilalti comisari europeni si cu presedintele Juncker si au intrebat-o ce se intampla la Bucuresti, pentru ca ar trebui sa inceapa pregatirile pentru presedintia rotativa, toti sunt preocupati de securitate. Doamna Cretu a spus ca va transmite informatiile si ca crede sau spera sa se ia masuri. M-a sunat pe mine pentru ca nici inainte de CEx, nici pe parcursul verii Liviu Dragnea nu i-a raspuns la telefon. Nu ca e o coalitie a mea cu Corina Cretu", a declarat primarul Capitalei, duminica seara, la Romania TV, potrivit News.ro.

Amintim ca primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, sambata seara, la finalul sedintei Comitetului Executiv National (CExN) de la Neptun, ca le-a transmis colegilor sai un mesaj al comisarului european Corina Cretu, care i-a spus ca presedintele CE Jean-Claude Juncker si comisarii europeni si sunt ingrijorati pentru situatia din Romania si pentru ceea ce s-a intamplat in 10 august. Ea a afirmat ca, in contextul in care a transmis ingrijorarile de la Bruxelles si faptul ca in 18 septembrie presedintele CE va transmite un mesaj in acest sens, a spus in sedinta PSD ca pentru violentele din Piata Victoriei o vina o poarta ministrul Carmen Dan, care a incercat sa paseze raspunderea prefectului, "salvand practic imaginea publica a domnului presedinte Dragnea, care a propus-o".

"Eu am luat cuvantul si le-am transmis colegilor mei faptul ca am vorbit ieri cu doamna comisar Corina Cretu, care mi-a relatat o discutie pe care a avut-o cu comisarii europeni si cu presedintele CE, Junker, care si-au exprimat ingrijorarea cu privire la situatia politica din Romani, accentuand in special ca ceea ce s-a intamplat pe 10 august nu este apreciat de celelalte state europene. Desi sunt de acord ca institutiile statului de drept trebuie sa fie aparate si anume interventia jandarmilor a fost corecta pana la un punct, adica apararea sediului Guvernului (...) si restabilirea ordinii publice, nu au fost de acord ca manifestanti care nu au fost violenti au suportat gazele lacrimogene care s-au dat in piata.

Au spus ca erau de ajuns alte masuri mai blande pentru indepartarea celor violenti, practic extragerea protestatarilor violenti si care aruncau in jandarmi cu pietre, cu alte obiecte. Doamna comisar mi-a dat voie sa transmit in CEx aceste ingrijorari si faptul ca e posibil ca in 18 septembrie, cand domnul Junker va lua cuvantul, sa faca referire in discursul sau si la situatia din Romania si la protestele din 10 august. Nu este o situatie confortabila pentru tara noastra. Suntem o natiune libera, suntem suverani, avem propria legislatie, dar nu e usor sa vedem cum se transmite pe plan extern o perceptie negativa despre tara noastra", a declarat Firea la finalul CExN.

Ea a spus ca este posibil ca in 18 septembrie CE sa anunte ca Bulgaria va avea anumite avantaje din partea Buruxelles-ului, iar Romaniei sa i se mentina MCV.

Ulterior, Liviu Dragnea a spus ca premierul Viorica Dancila il va suna luni pe presedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.

Intrebat daca si lui i-a transmis Corina Cretu acest mesaj, Dragnea a spus ca nu.

"Dumneavoastra v-a transmis Corina Cretu aceste lucruri? Nu, o sa o sun si pe doamna Corina Cretu. Cred ca vrea sa vorbeasca in primul rand cu doamna prim- ministru, din cate stiu eu", a mai spus liderul PSD.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Firea Dragnea Carmen Dan premier, #Dragnea Carmen Dan premier, #Firea Dragnea Corina Cretu , #PSD
Comentarii
Poza hello
hello
rank 5
Incurca-i drakkne pe toti psd-istii si duceti-va buluc in puscarie !
Poza Hastalavista
Hastalavista
rank 5