Averile din Ministerul Familiei, instituția condusă de Gabriela Firea, devenită ”cuib” al apropiaților cuplului Firea-Pandele

Vineri, 24 Februarie 2023, ora 03:25
19276 citiri
Averile din Ministerul Familiei, instituția condusă de Gabriela Firea, devenită ”cuib” al apropiaților cuplului Firea-Pandele
Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității FOTO Facebook/ Gabriela Firea

Ministerul Tineretului, Familiei și Egalității de Șanse a fost înființat în noiembrie 2021, fiind condus de Gabriela Firea, fost primar al Capitalei.

Pe lângă Gabriela Firea, din conducerea instituției fac parte Dominica-Doina Pârcălabu (secretar de stat), Kacso-Doboly Izabella-Maria (secretar de stat), Anca Hendea (secretar de stat), Bogdan-Florin Paraschiv (subsecretar de stat) și Ioana Cristina Stan (secretar general).

Averile din Ministerul Familiei

Gabriela Firea

Potrivit declarației de avere pe care Firea a completat-o în iunie 2022, aceasta deține, alături de soțul ei, Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari, patru terenuri, dintre care trei intravilane, iar unul extravilan, în Ilfov și Ialomița.

De asemenea, cei doi au o casă în Ilfov, cu o suprafață de 240 de metri pătrați, iar Firea conduce un Mercedes fabricat în 2010. Iese în evidență colecția impresionantă de bijuterii și tablouri deținută de Gabriela Firea, fiind vorba despre bijuterii în valoare de 130.000 de euro și de tablouri în valoare de 110.000 de euro.

Are patru conturi bancare în care notează circa 24.000 de lei, 400 de dolari și 400 de euro.

De asemenea, notează venituri anuale astfel:

  • 14.692 de lei ca ministru al Familiei (fiind vorba despre indemnizația pe două luni, noiembrie și decembrie 2021, dat fiind că declarațiile de avere se completează pe anul fiscal precedent)
  • 124.609 lei (indemnizația de senator pe anul 2021)

Ți-a plăcut articolul?
Vrem să producem mai multe, însă avem nevoie de susținerea ta. Orice donație contează pentru jurnalismul independent

Domnica-Doina Pârcălabu

Domnica-Doina Pârcălabu a fost președinte al Casei Naționale de Pensii în perioada ianuarie 2009 - mai 2012 și face parte din Partidul Puterii Umaniste, fondat de Dan Voiculescu în 2020, unde conduce Departamentul pentru Muncă și Protecție Socială.

Potrivit declarației de avere pe care a completat-o la 30 de zile de la numirea în funcție, aceasta deține cinci terenuri, în Prahova, Vâlcea și Călărași, care însumează circa trei hectare. Mai deține două apartamente în București, două case în Vâlcea și o casă în Călărași.

Are bijuterii în valoare de 14.000 de euro și aproape 30.000 de lei în bancă. Aceasta nota venituri anuale de 18.595 de lei de la Universitatea Hyperion și 68.128 de lei din pensie.

Anca Hendea

Anca-Minodora Costin Hendea (PNL) a fost inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş.

Potrivit declarației de avere pe care a completat-o la 30 de zile de la numire, deține un teren, un apartament și o casă în Maramureș și un apartament în Cluj. În plus, are circa 68.000 de lei în bancă.

Avea venituri anuale astfel:

  • Inspectoratul Școlar Județean Maramureș - 96.782 de lei (8.065 de lei/lună)
  • Consiliul Județean Maramureș - 12.000 de lei
  • Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă - 6.000 de lei
  • Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Baia Mare - 25.808 lei

Kacso-Doboly Izabella-Maria

Izabella-Maria Kacso-Doboly (UDMR) a fost secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului.

Are nu mai puțin de 35 de terenuri agricole, forestiere și intravilane, toate în Hunedoara, ce însumează 14 hectare, toate primite moștenire. Mai notează o casă și spații comerciale în Hunedoara.

La momentul completării declarației, la 30 de zile după numirea în funcție, nota venituri anuale de 25.769 de lei de la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara, 71.545 de lei de la Ministerul Tineretului și Sportului și 3.928 de lei de la ANPCDEFP București.

Bogdan-Florin Paraschiv

Bogdan-Florin Paraschiv este secretarul general al Partidei Romilor Pro-Europa.

Acesta deține două terenuri intravilane, în Ilfov și Olf. Mai are un apartament în București și o casă în Ilfov. La 30 de zile de la numirea în funcție, declara venituri anuale astfel:

  • Șef birou Asociația Partida Romilor Pro Europa - 48.000 de lei
  • Manager de proiect - 124.560 de lei
  • Dividende - 114.000 lei

Ioana Cristina Stan

Ioana Cristina Stan a fost consilier parlamentar și a lucrat la SC TOTUL VERDE SA, o firmă deținută de Primăria Sectorului 4 care se ocupa cu amenajarea spațiilor verzi. Aceasta este căsătorită cu Alexandru Hazem Kansou, un apropiat al Gabrielei Firea. De-a lungul anilor, bărbatul a ocupat mai multe funcții în administrație. A fost șef de serviciu la Administrația piețelor din subordinea Sector 6, a fost director al STB, director al Serviciului de Transport Voluntari și consilier la Consiliul Județean Ilfov.

Kansou s-a făcut remarcat în februarie 2020, după ce a fost exclus din PNL, alături de un alt consilier general, de către președintele liberalilor din București de atunci, Violeta Alexandru, după ce cei doi au votat bugetul Capitalei propus de Gabriela Firea. Imediat după acel moment, fostul director STB Andrei Creci a primit o funcție de conducere în primăria Capitalei ca director general al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică București-Ilfov, în timp ce Kansou era răsplătit de Firea cu șefia STB.

Cu toate că nu a stat mult la conducerea STB, acum are un alt post călduț la stat. Biroul de Turism pentru Tineret (BTT) a intrat în subordinea Ministerului Familiei, iar la puțin timp după ce instituția a fost preluată de către Ministerul Familiei, la conducerea BTT a fost instalat Hazem Kansou.

Soția lui, Ioana Cristina Stan, este acum secretar general în Ministerul Familiei. Potrivit declarației de avere, aceasta deține două terenuri intravilane în Tunari, o casă în Tunari, un apartament în București și un apartament în Sinaia.

Conduce un Mercedes Benz fabricat în 2018, are ceasuri în valoare de 18.000 de euro și bijuterii în valoare de 12.000 de euro.

De asemenea, are mai multe conturi bancare în care declară circa 54.000 de euro și 30.000 de lei.

La vremea publicării declarației de avere, la 30 de zile de la numirea în funcție, declara venituri anuale astfel:

  • 13.716 lei de la Totul Verde SA
  • 98.609 lei de la Primăria Sectorului 4

Ministerul Familiei, ”cuib” pentru apropiații cuplului Firea-Pandele

Ioana Cristina Stan nu este singura angajată ce are legături cu Gabriela Firea și soțul ei. Potrivit declarațiilor de avere publicate pe site-ul instituției, există și alte nume ale angajaților ce ies în evidență.

Un exemplu este Alina Tarcevschi, având funcția de șef de serviciu în minister. Alina Tarcevschi este nașa de cununie a Gabrielei Firea și a lui Florentin Pandele. În timpul mandatului Gabrielei Firea, aceasta a ocupat mai multe poziții în cadrul Primăriei București și a companiilor municipale, inclusiv director executiv în cadrul PMB. În decembrie 2020, primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a demis-o pe Tarcevschi din funcția de director executiv adjunct al Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

Anterior, Tarcevschi a mai lucrat la Prefectura Ilfov, iar la București a ocupat simultan posturi în primărie, în Consiliile de Administrație din Compania Municipală Consolidări, Compania Municipală Dezvoltare Durabilă, precum și în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetica București – Ilfov și ADI pentru Iluminat Public.

Un alt nume este consiliera Simona Butacu (PSD), cunoscută ca fiind o apropiată a Gabrielei Firea ce a avut de-a lungul timpului numeroase funcții, precum secretar executiv PSD Sector 6, consilier local Sector 6, director general al Companiei municipale Agrement București, sau membru în consiliul de administrație al Companiei municipale Publicitate și Afișaj.

Alte două exemple sunt Ancuța-Sorina Comanici (director de cabinet) și Ligia Gheorghe (fost Enache) (consilier).

Gabriela Firea (stânga), Ligia Gheorghe (fost Enache) (mijloc), Sorina Comanici (dreapta)

Ligia Gheorghe era cunoscută drept consiliera personală a Gabrielei Firea la Primăria Capitalei, după ce i-a fost acesteia și producătoare de emisiune în trustul Intact.

Gheorghe a fost jurnalistă la Antena 1 și Antena 3. Ea a îndeplinit rolul de producător al Gabrielei Firea după care a devenit asistenta personală a acesteia.

"După trista experiență de manager la firmele lui Dan Voiculescu, Gabriela Firea a luat-o pe Ligia Enache sub aripa sa protectoare în mandatul de senator de Ilfov și a plantat-o în slujba statului ca angajat la Green City Voluntari S.A., la Primăria Voluntari la Direcția Urbanism și, concomitent, la cabinetul senatorial al Gabrielei Firea", spuneau jurnaliștii de la Bucureștiul.

Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Gabriela Firea, #ministerul familiei, #averi , #stiri Gabriela Firea